Rasszizmus a magyar parlamentben

Eddig és ne tovább!

2021. 02. 16. 10:55
JAKAB Pter
Budapest, 2021. február 15. Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetõje reagál Orbán Viktor miniszterelnök napirend elõtti felszólalására az Országgyûlés idei elsõ ülésén 2021. február 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Példátlan eset történt a hétfői parlamenti ülésen. A Jobbik elnöke felháborító, vérlázító dolgot tett. Jakab a tőle már megszokott semmitmondó fröcsögés mellett csúnyán elszólta magát, kibukott belőle a pártja eredendő rasszizmusa, hiszen rasszista kutyából nem lesz liberális szalonna.

De nézzük először a rasszizmus definícióját:

A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külső vagy belső tulajdonságait kiemeli, ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között – feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel.

Ennek fényében idézzük fel, mit mondott a magyar parlamentben a Gyurcsány-féle szivárványkoalíció alpári tagozatának vezetője:

– Hát hogyha magyarán van valami kínai cucc, amivel beoltottak egymillió afrikait vagy egymillió kínait, az ön szerint jó kell hogy legyen a magyaroknak is? [...]„

Az a kisebbik probléma Jakab szövegével, hogy megkérdőjelezi a magyar hatóságok kompetenciáját, tehát kétségbe vonja, hogy egy itthon engedélyezett vakcina megfelelő-e és már azt is megszokhattuk, hogy útszéli stílusban beszél, ezért azon, hogy cuccnak hívja a vakcinát már meg sem lepődünk.

Azonban az aljas és visszataszító, hogy a krumpliszsákos mocskolódó azt sugallja, hogy az a vakcina, amely az afrikai embereknek és a kínai embereknek jó, az a magyar embereknek nem jó.

Pedig a magyar is ember, az afrikai és a kínai is ember, ők sem állatok, kísérleti nyulak, ők sem akarnak meghalni, ahogy mi sem, a különbség csak a rassz, a faj, talán a bőrszín, a nyelv, esetleg a vallás.

Megjelent hát a magyar parlamentben egy koronavírus-fajelmélet éppen ott, ahonnan várható is volt.

Jakab Péter leleplezte, beleordibálta a képernyőbe, a parlament levegőjébe féktelen rasszizmusát.

Nehezen találunk szavakat.

Mindenesetre várjuk, hogy azok, akik oly szeretettel tapsoltak neki, most elnézést kérjenek az Afrikában és Kínában élő emberektől.

Várjuk, hogy elítéljenek egy igencsak rasszistának hangzó kijelentést még akkor is, ha az ő kutyájuk kölyke öklendezte fel ezeket a nyomorult szavakat.

Eddig és ne tovább!

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.