Senki nem halt meg azért, mert nem jutott neki lélegeztetőgép

Hazánk a legagresszívabb világpiaci verseny közepette is több ezer lélegeztetőgépet szerzett be – írta a Fidesz.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 09. 08. 15:54
null
Öt Covid-19-es beteg szorul lélegeztetőgépre. (képünk illusztráció) Fotó: Kormány.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon nem fordult elő és nem is fordulhat elő az, hogy azért haljon meg valaki, mert nem jut neki lélegeztetőgép. Hazánknak ugyanis a legagresszívabb világpiaci verseny közepette is több ezer lélegeztetőgépet sikerült beszereznie – reagált közleményében a Fidesz a DK-s Varju László szavaira, aki arról beszélt, hogy Szlovákia mintegy feleannyiért vásárolt lélegeztetőgépeket, mint Magyarország.

A nagyobbik kormánypárt gyalázatosnak minősítette, amit a baloldal az egész koronavírus-járvány alatt művel. Miközben ugyanis ők kamuvideók gyártásával, a védekezés akadályozásával vannak elfoglalva, egészségügyi, külügyi, rendvédelmi szakemberek ezrei dolgoztak az országban azért, hogy a védekezéshez és az életmentéshez szükséges minden eszköz rendelkezésre álljon.

A baloldalnak a koronavírussal kapcsolatos legismertebb botránya az MSZP propagandavideójához köthető, amivel emberek állítólagos halálából akartak politikai hasznot húzni. A videóban a párt politikusa, Korózs Lajos interjúvolta meg Németh Athinát, aki mentőtisztnek és ápolónak nevezve magát azt állította: tíz általa ellátott beteg közül kilenc meghalt, mindannyian a kórházi ágykiürítések áldozatai. A videó után előbb az Országos Mentőszolgálat jelezte, hogy a nő nem dolgozik náluk és egészségügyi dolgozóként sincs nyilvántartva. Ezután Németh előbb azt állította, hogy a Samaritanus, később pedig azt, hogy az AMS Mentőszolgálat alkalmazottja, amelyet mindkét cég cáfolt. Azóta kiderült: Né­meth Athina az elmúlt években végigjárta a baloldali holdudvart azzal a mesével, hogy ő orvos, gyógytornász, ápoló.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.