Siker felé közelít a székely kampány

Hatalmas molinót feszített ki a Gerilla.hu és az Identitás Generáció a Lánchídra

Magyar Nemzet
2020. 11. 02. 16:08
null
A székelyek őrtüzei az uniós döntéshozók számára is komoly üzenetértékkel bírnak Fotó: Mónus Márton Forrás: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Látványos akcióval hívta fel a magyar és az európai közvélemény, illetve sajtó figyelmét a Gerilla.hu és az Identitás Generáció a székely aláírásgyűjtő kampány legfontosabb elemére: arra a domain-névre, melyen keresztül az európai állampolgárok aláírhatják a digitális űrlapot – írta közleményében az Írdalá.hu. A tavasszal irdala.hu kampány néven indított székely kezdeményezés ma már – alaposan kinőve magát – az európai politikai és kulturális színtéren is a siker felé közelít.

– Ha az online tér velünk, ki ellenünk… – mondta Pesty László, a székely kezdeményezés kampányfőnöke, a Gerilla.hu alapítója.

Azt is hozzátették: a székely ügy támogatói tavasszal egyszer már bebizonyították, a Kárpát-medence lakói politikai, faji és vallási hovatartozásra tekintet nélkül több mint egymillióan látták el szignójukkal az online felületet. Bebizonyították, hogy harminc évvel a rendszerváltás után létezik nemzeti összefogás. Baloldaliak, jobboldaliak és függetlenek, színészek, sportolók és politikusok egy emberként mutatták meg, hogy nemet mondanak a 2004. december 5-i népszavazás eredményére, amikor az anyaország megtagadta a határon túli nemzettesteket.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.