Járművekkel segítik a védekezést

A járvány elleni védekezésben segítenek azok az autók, amelyeket a Toyota ajánlott fel a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) számára. Húsz új gépjárműről van szó, amelyeket Soltész Miklós, a tanács elnöke vett át hivatalosan.

MTI-Magyar Nemzet
2020. 11. 25. 16:03
CSAT Gbor; SOLTSZ Mikls
Budaörs, 2020. november 25. László Richárd, a Toyota Central Europe Kft. országigazgatója (b2) jelképesen átadja a kulcsokat Tripolszky Bálintnak, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Hallgatói Önkormányzata elnökének (j) Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke (b) és Csató Gábor, az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) fõigazgatója (j2) jelenlétéban a Toyota által, a koronavírus-járvány elleni védekezéshez felajánlott gépkocsik átadásán a Toyota budaörsi telephelyén 2020. november 25-én. Az autókkal fõleg kórházak és a Semmelweis Orvostudományi Egyetem által végzett tesztelésben segítõ önkéntes egyetemisták munkáját segítik. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járvány első hullámában is húsz autót ajánlott fel a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NKHT) számára a Toyota, és ezt tette most is, a második hullám idején. A járművek főleg kórházakhoz és a Semmelweis Egyetem tesztelésben részt vevő önkéntes egyetemistáihoz kerülnek – mondta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, az NHKT elnöke szerdán, Budaörsön.

 

Az autókat a cég képviselői Budaörsön adták át – Fotó: MTI

A politikus közölte: egy gépjármű a Magyar Vöröskereszthez, kilenc az ország különböző kórházaihoz kerül, tízet pedig a tesztelésben részt vevő egyetemisták fognak használni.

Kiemelte, hogy több mint ezer egyetemista vállalta a járvány elleni védekezésben az önkéntes munkát. – Nagyon sok emberen fogtok segíteni, de hiszem azt, hogy sokat fogtok ti is kapni – üzente az NHKT elnöke az önkénteseknek.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója arról beszélt, hogy a járvány kezdete óta az OMSZ munkatársai mintegy 60 ezer fertőzőgyanús vagy fertőző beteg egészségügyi ellátását segítették. Hozzátette, hogy az orvostanhallgatókkal és önkéntesekkel kiegészülve 430 ezer mintavételt végeztek országosan.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.