Soproniék nem tartották be az ígéretüket

A momentumos polgármester hivatala a saját mulasztását a honlap alkalmatlanságával magyarázta.

2020. 05. 28. 20:41
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2019. oktber 9. Soproni Tams (Momentum) VI. kerleti ellenzki polgrmester-jellt beszl a Brcsak stadion lehetnk cmmel tartott sajttjkoztatn a VII. kerleti Pterfy Sndor Utcai Krhz- Rendelintzet s Baleseti Kzpont eltt 2019. oktber 9-n. MTI/Balogh Zoltn Fotó: Balogh Zoltán Forrás: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár Soproni Tamás, a VI. kerület momentumos polgármestere a tavaly őszi önkormányzati választást megelőző kampányában azt ígérte, hogy győzelme esetén szakít a korábbi, kormánypárti városvezetés gyakorlatával, és kereshető formában minden önkormányzati szerződést, projektnyertest, és „minden kifizetett forintot” feltöltenek Terézváros honlapjára, ezt máig nem tették meg. Sőt, tavaly október 13-a óta a kerület honlapjára a gazdálkodási adatok fejléc alá alig került fel új szerződés, vagy megbízás.

Egyéb helyeken, például a közbeszerzések rovatban is mindössze egy-két szerződés található. Soproni a választási kampányban nevetségesnek nevezte a Hassay Zsófia-féle városvezetés indoklását, amely az informatikai fejlesztéseket jelölte meg a hiányzó dokumentumok okaként.

Ennek fényében ironikus, hogy a több mint hét hónapja hivatalban lévő momentumos polgármester hivatala a saját mulasztását szintén a jelenlegi honlap alkalmatlanságával magyarázta a Magyar Nemzetnek. Közölték: a képviselő-testület által februárban elfogadott kommunikációs stratégia már tartalmazta, hogy az átláthatóság biztosításához a honlap átalakítása szükséges, ám a járványhelyzet – elsősorban a megnövekedett szociális feladatok – felülírták a terveiket. Nyárra ígérték a weboldal megújítását, és a kereshető adatbázis létrehozását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.