Soros a börtönlakóknak adna elsőbbséget az oltásnál

A milliárdoshoz köthető NGO-k a pandémia első hullámában a rabok szabadon engedését szorgalmazták.

Mukatársunktól
2021. 03. 08. 10:14
Global Finance Conference
George Soros, chairman and founder of Soros Fund Management LLC, speaks at the Wall Street Journal Global Finance conference in Horsham, U.K., on Tuesday, Dec. 8, 2009. Barclays Plc President Robert Diamond said international regulators need to look into hedge fund and private equity transactions in the same way as they do with banks. Photographer: Jason Alden/Bloomberg via Getty Images Fotó: Bloomberg
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soros György elsőbbséget adna a fogvatartottaknak a koronavírus elleni vakcina beadásánál is.

Az amerikai milliárdos a Twitter-oldalán kardoskodott emellett, azzal indokolva javaslatát, hogy a börtönlakók nagyobb eséllyel kapják meg a Covid–19-et.

Az erős vitákat kiváltó állásponttal kapcsolatban egyelőre nincs konszenzus, ugyanis az Egészségügyi Világszervezet (WHO) irányelve szerint „mindenkinek egyenlően kell védelmet és jó egészséget biztosítani”, tehát nem tesz konkrét javaslatot a rabok előnyben részesítésére.

A Soros-hálózathoz tartozó Justiceinitiative.org szintén a börtönlakók soron kívüli beoltása mellett érvel, és egyebek mellett a Prison Insider nevű NGO kutatására hivatkoznak, amely szerint 121 országban félmillió elítélt koronavírustesztje lett pozitív, és 47 állam háromezer-nyolcszáz fogvatartottja vesztette életét a SARS–CoV–2 vírus miatt. Megjegyzendő azonban, hogy bár ezek abszolút értékük szerint magas számok, de csak az USA-ban több mint kétmillió ember tölti a szabadságvesztését, a világ börtönpopulációja pedig ennek megközelítőleg az ötszöröse, vagyis nagyjából annyi elítéltet tartanak nyilván a világ börtöneiben, mint amekkora hazánk népessége.

Lakosságarányosan egy átlagos európai országban többen fertőződtek meg Covid–19-cel, és többen is vesztették életüket a vírus miatt, mint a fogvatartottak globálisan.

A Soros Györgyhöz kapcsolódó liberális NGO-k egyébként a pandémia első hullámában a rabok szabadon engedését szorgalmazták, és csak Amerikában ezreket engedtek ki a börtönökből, akik közül többen újabb bűncselekményeket követtek el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.