Szakértő: Ötvenezer bevándorló kaphatna névtelen betegkártyát Berlinben

A Migrációkutató Intézet kutatója arra a veszélyre hívta fel a figyelmet, hogy a berlini szenátus azt fontolgatja, ötvenezer illegális bevándorlónak adna egészségügyi ellátást biztosító névtelen betegkártyát.

Forrás: MTI2019. 06. 23. 11:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vargha Márk vasárnap az M1 aktuális csatornán azt mondta, ez az ellátás Berlinben másfélmillió euróba kerülne.

Problémának nevezte azt is: az egészségügyi dolgozókat arra kényszerítik, ne jelezzék az idegenrendészeti hatóságnak, hogy az ellátásra jelentkezőnek nincsenek dokumentumai.

A migrációval kapcsolatban beszélt arról is, hogy az illegális bevándorlók okmányok nélkül érkeznek a görög szigetekre, ezért akár éveket is ott töltenek, mire véget ér a menekültügyi eljárásuk.

Az érintett öt szigeten a táborokban túlzsúfoltság van, és a lakosság is érzi a következményeket: nő a bűnözés, romlik a kórházi ellátás, és akadozik az ivóvízellátás is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.