Százéves beteg hunyt el a járvány következtében

A maszk vagy arcot takaró sál viselése az üzletekben, postákon és a tömegközlekedésben továbbra is kötelező.

Forrás: koronavirus.gov.hu2020. 06. 23. 8:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb öt beteggel nőtt a fertőzöttek száma és egy újabb halálos áldozata van Magyarországon a koronavírus-fertőzésnek.

Június 23-ára 4107 főre emelkedett hazánkban a beazonosított Covid–19 vírussal fertőzött betegek száma, a járvány halálos áldozatainak száma 573 főre nőtt, 2600 esetben pedig az orvosi kezelések igazolták a fertőzött beteg gyógyulását is. Tegnap az elhunytak között egy 100 éves krónikus beteg is volt. Jelenleg 934 regisztrált koronavírusos beteget tartanak számon az országban, az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 183 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 14-en vannak lélegeztetőgépen.

Megszűnt a veszélyhelyzet, de életbe lépett a járványügyi készültség. A veszélyhelyzet megszüntetése kimutathatóan a járvány elleni védekezés első szakaszának sikeres intézkedéseihez köthető. Más országokkal ellentétben, el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a többezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.