Százötvenmillió forint BKK-marketingre

Béremelésre nem jut pénz, de a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hirdetési és marketingszolgáltatásaira igen.

2021. 05. 19. 6:18
Draskovics Tibor
Budapest, 2012. november 7. Draskovics Tibor volt pénzügyminiszter beszél meghallgatásán a Malév és a Budapest Airport Zrt. privatizációját, valamint a légitársaság fizetésképtelenségének okait vizsgáló parlamenti bizottság ülésén az Országházban 2012. november 7-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár Karácsony Gergely főpolgármester folyamatosan arra panaszkodik, hogy a kormány bünteti a helyhatóságokat, és Budapesten nincs pénz az önkormányzati cégeknél béremelésre sem, úgy tűnik, mégis van miből költeni.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) – melynek igazgatósági elnöke az a Draskovics Tibor, aki kiszolgálta a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormányt is – ajánlattételi felhívást tett közzé hirdetési és marketingszolgáltatásokra.

A szerződésnek, amelyet megkötnek majd a nyertes céggel, áfa nélkül 150 millió forint lesz a keretösszege. Ezért cserébe el kell látni a kampányszerű kommunikációhoz kapcsolódó médiaügynökségi, médiatervezési és médiavásárlási feladatokat.

A felhívás öt-tizenöt kampányról szól, a megjelenés érinti az összes médiafelületet, ideértve a televíziót, a sajtót, a közterületeket és az online felületeket is. A dokumentumban kiemelik, hogy a BKK erősíteni kívánja a kommunikációt az internetes felületen, így a Facebook és a Google platformjain.

A szerződés időtartama egy év lesz, amely meghosszabbítható. A BKK a meghatározott keretösszeg hetven százalékáig, maximum 105 millió forintig vállal megrendelési kötelezettséget. Ajánlatokat vagy a részvételi kérelmeket június 18-ig lehet benyújtani.

A járművezetők béremelése viszont pénzhiány miatt elmarad
Fotó: Kurucz Árpád

– A kormányzat által kivéreztetett főváros nem fog tudni béremelést adni idén a saját cégeinek – mondta nem is olyan régen Gy. Németh Erzsébet az ATV Start című műsorában. A Demokratikus Koalíció főpolgármester-helyettese arról beszélt, hogy amikor az idei költségvetést elkezdték összeállítani, akkor szembesültek a kormány elvonásai­val, valamint a járvány elleni intézkedések összegeivel. Ezért nem volt tervben a béremelés.

Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője korábban azt mondta, hogy reá­lis a BKV szakszervezetei­nek hatszázalékos béremelési igénye, amellyel a társaság reálbéreinek csökkenését kívánják elkerülni. Szerinte a főváros nem is próbál forrást találni a dolgozók követeléseire, miközben Karácsony Gergelyék és Gy. Németh Erzsébeték ellenzékben mindig vadul kiálltak a szakszervezetek mellett, sőt néha irreális béremeléseket követeltek.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.