Szombathelyen nagy bakot lőtt a baloldal

Plagizálás gyanújába keveredett a szombathelyi ellenzék, mert olyan lengőkaros hirdetési szerkezeteket másolhattak le és helyeztek ki a megyeszékhelyen, amelynek az eredeti változata mintaoltalmi védettség alatt áll. További gond, hogy a közvilágítási oszlopokra szerelt, az ellenzéki polgármesterjelöltet, Nemény Andrást népszerűsítő reklámhordozók balesetveszélyesek lehetnek. Az eredeti eszközt birtokló társaság levélben szólította fel az ellenzéket a hirdetések eltávolítására.

2019. 09. 05. 6:36
null
A Human Operator vezetőjével szemben többen is terhelő vallomást tettek Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint száz helyszínen helyezett ki a szombathelyi balliberális ellenzék a napokban olyan lengőkaros hirdetési szerkezeteket, amelyeken a polgármesterjelöltjüket, a szocialista Nemény Andrást reklámozzák. A gond az, hogy ezek az eszközök az ESMA Reklám Zrt. által országosan alkalmazott lengőkaros szerkezetek másolatai, az erede­tiekre azonban a társaság jogelődje formatervezési mintaoltalmi védettséget szerzett, amely a jogutódot is megilleti. Úgy tudjuk, a cég szakemberei levélben keresték meg az ellenzéket, hogy távolítsák el az eszközöket, ne bitorolják a mintát. Ha a kérésnek nem tesznek eleget, akkor az ESMA Reklám Zrt. azt tervezi, hogy eltávolítja az eszközöket, és érvényesíteni fogja a mintaoltalomból eredő jogait.

Helyi forrásaink arról tájékoztattak, hogy nemcsak jogi problémák merültek fel az ellenzéki reklámhordozókkal, az eszközök balesetveszélyesek is lehetnek. A szombathelyiek attól tartanak, hogy a lemásolt szerkezetek nem bírják majd az időjárási körülményeket, így pél­dául a széllökéseket, és az ­MSZP-s Nemény András arcképével, nevével ellátott lengőkaros reklámhordozók letörhetnek. Tekintettel arra, hogy a kihelyezett eszközök utak, járdák mellett lógnak, ha leesnek, akkor autókra, kerékpárosokra vagy gyalogosokra zuhanhatnak.

Szombathelyen eddig hivatalosan három polgármesterjelöltet vettek nyilvántartásba, Balázsy Péter Fidesz–KDNP-s színekben indul, Koczka Tibor függetlenként méreti meg magát, míg a balliberális pártok a szocialista Nemény András mögé sorakoztak fel. Neményékkel együttműködésben száll ringbe Szombathelyen, az 5-ös körzetben a 6,3 milliárd forintos költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba is. Gyurcsány Ferenc és Botka László korábbi jogi képviselője függetlenként indul, de abban a választókerületben a balliberális ellenzék nem indított vele szemben jelöltet.

Sőt, a kapcsolat ennél lényegesen erősebb, az Origo információ szerint Czeglédy Csaba Nemény András kampánycsapatának is tagja. Czeglédy tavasszal a Budai Demokrata Klub vendégeként beszélt a jövőbeni terveiről is. A politikus azt mondta, ha megnyeri az önkormányzati választást a saját körzeté­ben, akkor nyitva állhat a lehetőség, hogy országgyűlési képviselő­jelöltként is megmérettesse magát. Emellett azzal érvelt: „Nemény András, aki eddig mindig elindult ország­gyűlési képviselőjelöltnek, és mindig elkupálta Hende Csaba (Fidesz–KDNP), elvileg polgármester lesz most ősztől.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.