Tiltakozik a Mazsihisz a jobbikos Bíró László újraindítása ellen

Heisler András határozottan tiltakozik az antiszemita nézeteket valló politikusok közéletben való részvétele ellen.

Magyar Nemzet
2021. 06. 28. 13:05
bíró lászló
A baloldalnak valójában kapóra jöhetett Bíró László rasszizmusa.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meggyőződésünk, hogy a kirekesztő eszméket valló embereknek a magyar közéletben politikai múltjuk lehet, jövőjük azonban nem – így reagált Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke arra, hogy ismét Bíró Lászlót indítja a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú, Szerencs térségi választókerületében az előválasztáson. A zsidó szervezet már a tavalyi borsodi időközi választás során is hangot adott annak, hogy Bíró Lászlót korábbi antiszemita megjegyzései miatt méltatlannak tartják a választók képviseletére. A jobbikos jelöltről 2020-ban előkerültek régebbi rasszista és antiszemita bejegyzései, amelyekben a fővárost „Judapestnek”, az izraeli turistákat pedig „tetűcsúszdásoknak” nevezte.

– A Mazsihisz továbbra sem kíván beavatkozni pártpolitikai kérdésekbe, de határozottan jelzi tiltakozását az antiszemita nézeteket valló politikusok közéletben való részvétele ellen

– közölte közleményben a szervezet elnöke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.