Titkos ellenzéki megállapodás Szombathelyen

A Pro Savaria egyesület tagságának jóváhagyása nélkül állt össze az ellenzékkel Molnár Miklós alpolgármester Szombathelyen.

Magyar Nemzet
2019. 09. 25. 5:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pro Savaria Egyesület tagságának jóváhagyása nélkül állt össze az ellenzékkel Molnár Miklós alpolgármester Szombathelyen. Az egyesület tagjai által közzétett dokumentum szerint a tagság elhatárolódik a Molnár által a nevükben kötött megállapodástól.

Az alpolgármester az ellenzéki erőkkel összefogva a Pro Savaria Egyesület nevében olyan képviselői és kompenzációs listát nyújtott be a választási bizottsághoz, amelyet a tagság nem hagyott jóvá, és előzetesen nem is ismerhetett meg.

Az egyesület tagjai ezért nyílt levélben tiltakoztak az ellen, hogy Molnár a helyi közgyűlésben átállt az ellenzékhez, és saját maga mögött a jobbikos Balassa Pétert jelölte a listán.

A történtek miatt az egyesület tagjai közül többen visszaléptek a választáson való indulástól, ezért a tiltakozó levél aláírói arra hívják fel az egyesülettel szimpatizálókat, hogy a szervezet eredeti szellemiségét leginkább képviselő kormánypárti jelölteket támogassák október 13-án az önkormányzati választáson.

– Júliusban tudomásunkra jutott, hogy Molnár Miklós a baloldallal és a Jobbikkal is tárgyalt a választáson indulásról – mondta az eset kapcsán lapunknak Kovács Lajos, a dokumentum egyik aláírója.

– Mindig is egy jobboldali, keresztény, polgári, konzervatív értékrendet támogató egyesület voltunk, ezért a jelenlegi helyzetben igyekszünk a választókat az ezt az értékrendet képviselő oldal felé terelni – fogalmazott a szombathelyi orvos.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.