Tizenegy fővel emelkedett a fertőzöttek száma, nincs újabb elhunyt

A magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek.

Forrás: koronavirus.gov.hu2020. 07. 14. 9:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

11 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 4258 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Nincs újabb haláleset, az elhunytak száma változatlanul 595 fő, 3106-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 557 fő. Az aktív fertőzöttek 39, az elhunytak 60, a gyógyultak 45 százaléka budapesti. 131 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük öten vannak lélegeztetőgépen.

A magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek. A sikeres védekezésnek köszönhetően eddig el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a többezres haláleseteket. A járvány azonban nem ért véget, a környező országokban a megbetegedések számának növekedése tapasztalható, ezért fennáll a behurcolás veszélye. Csak akkor van esély arra, hogy az életünket korlátozó intézkedések újbóli bevezetését elkerüljük, ha a vírust a határokon kívül tartjuk. A külföldről történő behurcolás veszélye miatt a kormány bizonyos országok kapcsán beutazási korlátozásokról döntött, az országokat három – piros, sárga, zöld – kategóriába sorolva. Az országok besorolását a kormány, illetve az országos tiszti főorvos hetente felülvizsgálja és a járványügyi helyzetnek megfelelően szükség esetén módosítja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.