Több mint egymillió embernek segít a moratórium meghosszabbítása + videó

A kormány nem áll meg itt, „további gazdaságvédő lépések jönnek” – fogalmazott Dömötör Csaba.

2020. 09. 26. 11:40
null
A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint nem látni olyan ellenzéki érdemi programot, amely alternatívát jelentene Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A hiteltörlesztési moratórium meghosszabbítása több mint egymillió embernek jelent érdemi segítséget – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombati videoüzenetében.

Dömötör Csaba a moratórium meghosszabbításával kapcsolatban felmerült kérdéseket tisztázva kijelentette: a moratórium minden, március 18-a előtt felvett hitelre, kölcsönre és lízingre, így a lakáshitelekre, az autóhitelekre, valamint a babaváró támogatásra is vonatkozik.

Közölte: a magánszemélyeknek a moratóriumba való belépéshez vagy hosszabbításhoz nem kell bemenni a bankba, de a bank ellenőrizheti, hogy az illető jogosult-e a hosszabbításra.

Még hosszabb is lehet a moratórium

– Azok vették igénybe a hiteltörlesztési moratóriumot, akik valóban nehéz helyzetbe kerültek – mondta a Magyar Nemzetnek Nagy Márton. Jelezte: a moratórium paramétereit mindig az aktuális krízishelyzetnek megfelelően érdemes kialakítani, most a lehetőség célzott folytatása indokolt. A miniszterelnök főtanácsadója szerint jövő tavasszal érdemes arról dönteni, hogy szükség lesz-e 2021 második felében a fizetés szüneteltetésének további fenntartására.

– A vállalkozásoknál a hosszabbítás azonban csak azokra vonatkozik, amelyek árbevétele legalább 25 százalékkal csökkent. Nekik jelezni kell a bank felé, ha hosszabbítást szeretnének, és a jogosultságot dokumentumokkal is igazolniuk kell – hívta fel a figyelmet az államtitkár.

Hozzátette: azok a párok is élhetnek a lehetőséggel, akik még csak most várják gyermeküket, és azok a szülők is, akik egyedül nevelik gyermeküket.

– A kormány nem áll meg itt, „további gazdaságvédő lépések jönnek” – fogalmazott Dömötör Csaba.

Hány embert érint a hitelmoratórium meghosszabbítása? + videó

Hány embert érint a hitelmoratórium meghosszabbítása? – teszi fel a kérdést Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára új bejegyzésében.

„A gyermeket nevelő szülőknek, a nyugdíjasoknak, az álláskeresőknek és a közfoglalkoztatottaknak nem kell törlesztőt fizetniük jövő év június 30-ig. Azokra a vállalkozásokra is vonatkozik a lehetőség, amelyek bevétele 25 százalékkal csökkent.”

Az államtitkár szerint, ez az intézkedés jóval több mint egymillió embert érint. A moratórium meghosszabbítása jövőre 400-450 milliárd forintot hagy a családoknál és a vállalkozásoknál – mondta Dömötör Csaba.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.