Keresés
Magyar Nemzet
2020. október 28., szerda, Simon, Szimonetta napja
HÍR TV – Keménymag:Mi történt 23-án?
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/tovabbra-is-aktiv-a-ceu-budapesten-8687313/

Itt az újabb bizonyíték arra, hogy hazudtak a CEU-ról

A Soros-egyetem jogállamiság-kutatót toborozna Magyarországon
A CEU maga cáfolta, hogy a kormány Bécsbe űzte volna, hiszen jelenleg is tudományos főmunkatársat keresnek Budapesten.

Soros György egyetemének, a CEU-nak a saját hirdetése cáfolja az intézmény vezetésének arról szóló kijelentéseit, hogy a kormány elűzte volna őket Magyarországról. Bár az egyetem rektora, Michael Igniatieff arról beszélt, hogy a felsőoktatási törvény módosítása miatt Bécsbe kényszerültek költöztetni az intézményt – és a baloldali sajtó is ezeket a kijelentéseket visszhangozza –, a CEU jelenleg is élő hirdetéséből az derül ki, hogy az egyetem aktív Budapesten. A Soros-egyetem ugyanis új tudományos munkatársat keres, aki az újonnan létrehozott Demokrácia Intézetének jogállamiság-munkacsoportjában lenne vezető kutató jövő ősztől vagy pedig a CEU jogi intézetének vendég előadójaként dolgozna. Azt várják el az új munkatárstól, hogy innovatív nemzetközi interdiszciplináris kutatóprogramot szervezzen, ami jobb megértését adja a jogállamiság és a demokrácia viszonyának, valamint annak, hogy a jogállamiság milyen kihívásokkal szembesül a XXI. században. Az erős publikációs múlt mellett az intézményépítésben szerzett tapasztalatokat várják el, és jelezték, hogy a CEU-n kívüli kapcsolatokat is értékelik. Bár a sikeres jelölt Bécsben is tarthat kurzusokat, a hirdetés szerint alapvetően Budapesten fog dolgozni. Érdemes megjegyezni, hogy a jogállamiság hívószót előszeretettel használják a nemzeti szuverenitásukat védő államok támadására a liberális narratívában.

Mint ismert, a felsőoktatási törvény 2018-as módosítása szerint Magyarországon nem adhat ki külföldi diplomát olyan felsőoktatási intézmény, amelynek nincs anyaintézménye a származási országában. Ez a feltétel a hazánkban diplomás képzést adó egyetemek közül egyedül a CEU esetében nem teljesült, így az amerikai diplomát adó részleget Bécsbe költöztették. Ám a CEU név két intézményt takar, az amerikai Central European University mellett a Közép-európai Egyetem magyar intézményként van bejegyezve, ezért ez a részleg zavartalanul működhet, és működik is.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Távozó nagykövet

David Cornstein: Nincs baj a magyar demokráciával
Az Egyesült Államok távozó nagykövete arról is beszélt a Magyar Nemzetnek, mi volt Orbán Viktor első kérdése, amikor a vacsorafőzés közben érte Donald Trump telefonhívása.

Megdöbbentő ötletek

Bezárnák és leállítanák az országot a Párbeszéd politikusai
A Szabó Tímea által által benyújtott javaslatcsomag egészen megdöbbentő ötleteket is tartalmaz.

Kiemelt

Járványhelyzetben segíteni és nem korlátozni kell az embereket + videó
A Fidesz-KDNP fővárosi szervezete reagált Karácsonyék megdöbbenető rendelet-javaslatára.

Poszt-trauma

Elhunyt kollégájukra hivatkozva lázít a kormány ellen a Pedagógusok Szakszervezete
Emberségből ma megbuktak.

Poszt-trauma

Trump vs. Biden magyar szemmel
Tetszik, nem tetszik, most egy történelmi időszakot élünk.

Poszt-trauma

Dobrev kimutatta a foga fehérjét
Szavaival Dobrev végérvényesen kiállította a szegénységi bizonyítványt saját magáról.

Poszt-trauma

Fullajtár Andrea jól rákente a gyalázatot
Örökké emlékezetesek maradnak azok a gyöngéd táblagép-simogatások.

Aktuális

Az elmezavaros fekete lelövése után nem csitulnak a kedélyek Philadelphiában
A rendőrök még hétfőn lőttek agyon egy késsel hadonászó mentális betegségekkel küszködő férfit. A BLM-mozgalom újra erőre kapott.

Fricz Tamás blogja

Az ATV és a függetlenség
Ma már egy nyeretlen kétéves sem dől be annak az ostobaságnak, hogy a balliberalizmus maga a megtestesült független-objektivitás.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!