Továbbra sem enyhül a DK oltásellenes uszítása

Se szeri, se száma a baloldali politikusok járványügyi védekezést hátráltató, oltások ellen hergelő nyilatkozatainak. A Gyurcsány-párt teljes erőbedobással kampányol a kormány intézkedései ellen, még mindig nem hagytak fel a kínai vakcina elleni aláírásgyűjtéssel. Noha mindennél fontosabb, hogy az emberek a lehető leghamarabb megszerezzék a vírus elleni védettséget, sőt a baloldali uszítás már DK-s áldozatot is követelt, özönlenek a médiában a felelőtlen, az emberek életét veszélyeztető kijelentések és felhívások.

2021. 04. 01. 12:47
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2020. augusztus 3. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke felszólal napirend előtt az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2020. augusztus 3-án. A Fidesz és a KDNP frakció, illetve a kormány tagjai nem jelentek meg, így a napirend előtti felszólalások után véget ért az ülés, amelyet a DK azért kezdeményezett, mert álláspontjuk szerint a miniszterelnök a júliusi EU-csúcson szembement az Országgyűlés döntésével. MTI/Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelenleg is elérhető a Demokratikus Koalíció januárban indított online oltásellenes petíciója, amely a szimpatizánsok megtévesztésével, ebből következően a nekik felajánlott oltóanyag elutasításával emberéleteket sodor veszélybe.

Noha tény, hogy szakemberek szerint a Magyarországon alkalmazott vakcinák kivétel nélkül hatásosak és biztonságosak, a Gyurcsány-párt és a baloldal uszítása nem ismer határokat.

Mint emlékezetes, a DK már novemberben feljelentette az orosz vakcinát Brüsszelben.

A Demokratikus Koalíció ezért az Európai Bizottsághoz fordul, hogy akadályozzák meg, hogy a magyar kormány „a magyarokon kísérletezzen” az orosz vakcinával – hangoztatták.

Nem sokkal később Krekó Péter, a Gyurcsány-kormány idején százmilliós megbízásokat kapó Political Capital (PC) nevű baloldali elemzőintézet vezetője már az orosz és a kínai vakcinák ellen is hangolt a Hírklikk nevű, az álmentős sztorit is leközlő oldalon.

A kínai vakcina beadása ellen januárban, majd később már a betiltásáért indított petíciót a DK, azt kérve, hogy ne lehessen olyan kínai szérummal oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség. „A magyar kormány láthatóan eldöntötte, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által ellenőrizetlen, engedély nélküli, bizonytalan hatékonyságú, kivizsgálatlan, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar tömegesen oltani Magyarországon. Ez nyilvánvalóan veszélyes és felelőtlen, ezzel a kormány nemcsak emberéleteket sodorhat veszélybe, hanem még jobban alááshatja az oltásokba, vakcinákba vetett bizalmat.

Vérlázító, hogy miután a kínai vakcinát sem a magyar hatóságok, sem az Európai Unió nem engedélyezte, Orbánék azt egy rendelettel akarják ráerőltetni a magyarokra! A kínai vakcinát be kell tiltani” – olvasható a felhívásban.

Az aláírásgyűjtés azonban csak a kezdet volt.

Barkóczi Balázs, Gyurcsány párt szóvivője mindeközben az egészségügyi hatóságok engedélyeztetési eljárását támadta:

„Magyarországon egyáltalán nem tesztelték az orosz vakcinát. A kormány alá tartozó hatóság tehát úgy hagyott jóvá egy vakcinát, hogy 1. azt Magyarországon soha nem tesztelték, 2. a szakértők nem javasolták a vakcina engedélyezését„

állította közleményében Barkóczi.

Komáromi Zoltán februárban az ATV-ben nem átallotta azt mondani: vitatkozik azzal az állítással, miszerint bármely vakcina jobb annál, mintha megfertőződik az ember koronavírussal.

A műsorvezető közölte, hogy a kormányzat azt mondja, hogy bármilyen vakcina jobb, mint a betegség, és ezzel tényleg nehéz vitatkozni. Komáromi Zoltán ekkor közbevágott: – Én vitatkozok. Döbbenetes kijelentése

különösen felháborító volt annak fényében, hogy ő maga egyébként december 31. óta be van oltva. Erről közösségi oldalán hírt is adott.

Hadházy Ákos szerint a magyar hatóságok nem végezték el az alapvető vizsgálatokat sem.

A magyar hatóság úgy adta ki az orosz vakcinára az engedélyt, hogy az engedélyezéshez szükséges alapvető méréseket és vizsgálatokat sem végezte el.” A képviselő szerint ez az engedélyben is feketén-fehéren le van írva – fogalmazott február elején a Facebookon.

Budapesti DK-s polgármesterek mindemellett azt kérték, hogy a kerületükben csak az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinával oltsanak. Kérésükkel még az emberi erőforrások miniszterét is megkeresték. Közösségi oldalán a párt azt hangoztatta, hogy szerintük már a háziorvosok sem ajánlják a kínai vakcinát.

Hippokratészi esküjét megszegve megtagadta betegeitől az oltást Kiss Csaba erdőkertesi háziorvos, az LMP korábbi országgyűlési képviselőjelöltje, aki egészségügyi dolgozóként még magának sem adta be a vakcinát. Sőt, páciensei kérésére sem tesz eleget kötelezettségének, egyik oltóanyaggal sem hajlandó dolgozni – adta hírül az Origo.

Bánovics István, DK-s önkormányzati képviselő, egyben tárnoki háziorvos is arról írt a múlt hónapban, hogy

a kínai oltás „idejétmúlt”, és ő biztos nem „oltat” kínaival. Bánovics a lélegeztetőgép-vásárlást is kritizálta.

Felháborodást keltett Szaniszló Sándor, DK-s politikus akciója is, aki a Facebook-oldalán közölte, hogy „több száz adag kínai koronavírus vakcinára nem volt jelentkező”, ezért a megmaradt készletet a kormány még csütörtökön elszállítja.

A járvány harmadik hullámában ugyan naponta százak haltak és halnak meg a mai napig is – ma 258 beteg hunyt el – , de Gyurcsány Ferenc még ebben a hónapban is arról írt Facebook-bejegyzést, hogy továbbra sem támogatja a keleti vakcinákat.

„Végre egy jó hír is. Arra kérek mindenkit, hogy oltassa be magát az EU által jóváhagyott vakcinákkal!” – fogalmazott.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.