Újabb baloldali hergelés a keleti vakcinák ellen

Nagykanizsán is megpróbálja aláásni a keleti vakcinák iránti bizalmat a balliberális oldal, a helyi közélet több szereplője is a kínai oltóanyag ellen igyekszik hangolni a közvéleményt. Miskolcon ezúttal az egészségügyi bizottság alelnöke hergelte az embereket a keleti vakcina ellen.

2021. 03. 12. 6:25
Sinopharm
Nagykanizsa, 2021. március 5. A kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinája Horváth Ágnes háziorvos nagykanizsai rendelőjében 2021. március 5-én. MTI/Varga György Fotó: Varga György Forrás: 5-én. MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pécs és Miskolc után Nagykanizsán is többen beszálltak a keleti vakcinák elleni kampányba, élükön a Horváth Jácint fémjelezte DK-val. A közelmúltban jelent meg az Európai Magyarok, a DK digitális kiadványának februári helyi száma, amelyben oldalakon keresztül kritizálják a kínai vakcinát. Az egyik írás arról szól, hogy a

gyurcsányista polgármesterek levelet írtak Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének, hogy a településeikre csak olyan vakcinákat küldjenek, amelyeket engedélyezett az európai gyógyszerhatóság.

Jelezték, a kínai vakcinát nem tartják biztonságosnak. Egy másik anyagban tovább uszítanak a keleti oltóanyag ellen, az írásnak már a címe is manipulatív: „Még a fideszesek sem bíznak a kínai vakcinában”.

Forrás: Facebook/Hollósy András

Szintén februárban Berta Krisztián jobbikos önkormányzati képviselő írt levelet Balogh László nagykanizsai kormánypárti polgármesternek, amiben kifejtette: azok a vakcinák (így a kínai) elfogadhatatlanok, amelyeket az Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA), illetve az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) nem engedélyezett. Azt írta, hogy ha valakit ilyen vakcinával oltanak be, az nettó emberkísérlet.

Schauta Marcell (Momentum) önkormányzati képviselő is, akinek a szakmája állatorvos,

megosztott a Facebook-oldalán egy olyan cikket, amely a kínai vakcina ellen szólt. Megdöbbentő címlappal jelent meg február végén az önkormányzati Kanizsa Újság is, rajta ez a mondat: „Covid–19: az oltás segíthet(?)”.

Ezzel lényegében azt is megkérdőjelezik, hogy bármilyen oltás védelmet jelenthet a vírus és szövődményei ellen. Az újságot kiadó Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. ügyvezetője Tar Mihály, aki a baloldali többség jóvoltából került a cég élére.

Közben Bartha György önkormányzati képviselő után újabb balliberális politikus uszított Miskolcon a keleti vakcinák ellen.

Erdei Sándor, művésznevén Rokker Zsolti, az egészségügyi bizottság alelnöke egyik Facebook-bejegyzésében például a kormányfő oltásával kapcsolatban azt írta: „Orbán Viktor is a kínai vakcinát kapta papíron, bár én nem vagyok abban biztos, hogy kockára tennék a fényes tekintetű vezető egészségét egy nem bevizsgált vakcinával.”

A témában tegnap tartott sajtótájékoztatón Hollósy András, a miskolci Fidesz–KDNP-frakció szóvivője felszólította a balliberális politikust, hogy kérjen bocsánatot a miskolciaktól, mert miközben emberfeletti küzdelem folyik a kórházakban, addig a humorista-celeb oltásellenes hangulatot kelt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.