Újabb családtámogatásokról döntöttek a Parlamentben

A korábban már bejelentett támogatásokról szavazott az országgyűlés, egyhangúlag fogadták el a képviselők. Az új építésű otthonok áfája csökken, a csecsemőgondozási díj nő.

Magyar Nemzet
2020. 12. 01. 16:00
NOVÁK Katalin
Egymásra épülnek az otthonteremtési és családtámogatási intézkedések Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novák Katalin családokért felelős miniszter videóban számol be az elfogadott otthonteremtési kedvezmények gyakorlati felhasználásáról. Példája szerint egy harmincmilliós ingatlan vásárlásán kilencmillió forintot tud megspórolni. Ez az összeg úgy jön ki, hogy január 1-jétől az új értékesítésű ingatlanok áfája 27-ről 5 százalékra csökken, azok a családok, amelyek CSOK-kal vásárolnak, a csökkentett áfát utólag visszaigényelhetik majd. Plusz segítség még, hogy a CSOK-ot igénybe vevő gyermekes családok illetékmentesen juthatnak mind új, mind használt lakáshoz.

Az otthonteremtési támogatások mellett a CSED emeléséről is most döntöttek. A parlamenti képviselők egyhangúan fogadták el a törvényt, amely szerint jövőre,

júliustól több pénzt fog kapni csecsemőgondozási díjként az anya, mint amennyit előtte keresett.

Kocsis Máté frakcióvezető Facebook-bejegyzésében foglalta össze az elfogadott intézkedéseket. „Ilyen lehetőségek sehol máshol nincsenek a világon, köszönet Novák Katának!” – fűzte hozzá Kocsis.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.