Újabb elemekkel bővül a Határtalanul! program

A jövőben anyaországi középiskolás diá­kok is utazhatnak külhoni magyar területekre osztálykirándulásokra a Határtalanul! programban.

Magyar Nemzet
2019. 02. 28. 16:03
null
A magyar iskolákra tízmilliárd forintot különítettek el Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövőben anyaországi középiskolás diá­kok is utazhatnak külhoni magyar területekre osztálykirándulásokra a Határtalanul! programban, erre hatszázmillió forint áll rendelkezésre – mondta tegnap az MTI tájékoztatása szerint Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár. A program felhívásai március 1-jén jelennek meg a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapján, a pályázatok benyújtásának határideje április 30. A politikus közölte azt is: az összeg mellett a középiskolák közötti együttműködésekre 1,3 milliárd forintot, a hetedikeseknek szervezett osztálykirándulásokra hárommilliárd forintot különítenek el.

Az államtitkár jelezte: új elem, hogy a támogatások maximális összegének megállapításakor figyelembe veszik a kirándulás távolságát, hosszát. Változás az is, hogy két szülő is lehet kísérő az utazás során, rendezték emellett a kísérő pedagógusok díjazását is. Kisebb létszámú iskolák esetében két-három intézmény közösen is szervezhet utazást. Ha hosszabb az útvonal, magyarországi szállásköltséget, saját autóbusszal történő utazás költségeit is el lehet majd számolni.

A magyar iskolákra tízmilliárd forintot különítettek el
Fotó: Kurucz Árpád

Újdonság még az előző évekhez képest, hogy a program a diákok utazása mellett központi programelemekkel – Kárpát-medencei irodalmi útikalauzzal, Rákóczi nyomában útikalauzzal, pedagógusoknak szóló nemzetpolitikai képzésekkel, diákcsoportoknak szóló nemzetpolitikai vetélkedővel, turisztikai rendezvénnyel – bővül.

Az államtitkár ismertette a kárpátaljai magyar bázisiskolák fejlesztési programját is, erre további három ütemben, több mint tízmilliárd forintot különítettek el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.