Újabb összeférhetetlenség vetődhet fel a Szeviép-ügy szegedi bíráinál

Az ügy elsőrendű vádlottjának, az építőipari cég korábbi igazgatósági tagjának, O. Józsefnek a védője, Izsák Péter egy 2016-os meghatalmazás szerint az Éptárker Kft.-t, Nóvé Ágnes családi cégét képviselhette.

Magyar Nemzet
2020. 01. 09. 12:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Szeviép-ügy elsőrendű vádlottjának, az építőipari cég korábbi igazgatósági tagjának, O. Józsefnek a védője, Izsák Péter egy 2016-os meghatalmazás szerint az Éptárker Kft.-t, Nóvé Ágnes (képünkön) családi cégét képviselhette” – erről közölt cikket tegnap a PestiSrácok.hu.

Mint ismert, Nóvé Ágnes tagja volt a Szegedi Törvényszék másodfokon eljáró háromfős bírói tanácsának, amely felmentette a Szeviép-vezéreket. Az internetes hírportál rábukkant egy dokumentumra, amelyben az Éptárker Kft. képviselője meghatalmaz egy magánügyvédet, akit ráadásul ugyanúgy hívnak, mint Nóvé Ágnes bírónő édesanyját, hogy cégbírósági változás bejegyeztetésében eljárjon. A dokumentum alján pedig ott áll azoknak az ügyvédeknek – így Izsák Péternek is – a neve, akik jogosultak képviselni a meghatalmazott ügyvédnő édesanyját.

A PestiSrácok.hu kiderítette azt is, hogy Izsák Péter 2002-től 2006 végéig, vagyis a szocialista kormányok alatt a Botka László vezette szegedi önkormányzat százszázalékos tulajdonában álló ingatlan- és vagyonkezelő cég igazgatósági tagja volt. Mint ismert, az IKV Zrt. az a társaság, amely 2015-ben 12,4 millió forintért adott el egy szegedi száz négyzetméteres, polgári lakást a Szeviép-ügy tanácsvezető bírájának, Kovalcsik Évának. Az internetes portál emlékeztetett arra is, hogy a Szeviép-ügy harmadrendű vádlotti védőjének a felesége volt az, aki a büntetőkollégium vezetőhelyetteseként erre a bírói tanácsra szignálta ki az ügyet.

A legfrissebb információik alapján a PestiSrácok.hu megkereste a Szegedi Törvényszéket, rajtuk keresztül Nóvé Ágnes bírónőt, akiktől azt kérdezték, mióta és konkrétan milyen kapcsolatban áll a Szeviép-ügy vádlotti védőjével, Izsák Péterrel az Éptárker Kft., Nóvé bírónő családi cége. Az immáron megbízott törvényszéki elnököt pedig többek között arról faggatták, hogy az Izsák Péter személye alapján fennálló körülményeket nem tartja-e összeférhetetlennek. Az OBH elnökétől újabb megkeresésükben azt kérdezték, várható-e, hogy fegyelmi eljárás indul az ügyben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.