Keresés
Magyar Nemzet
2020. november 26., csütörtök, Virág napja
HÍR TV – CSÖRTEGyurcsány célja az egész ellenzék dominálása
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/ujabb-szigoritasrol-donthet-a-kormany-8847005/

Újabb szigorításról dönt a kormány

Rendeletet ad ki a kormány arról, hogy kötelező lesz a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is a maszkviselet – értesült az Origó.hu. Az újság szerint ha a maszk felvétele elmarad, a rendezőt megbüntetik, és azt is, aki nem hordja.

Az eddigi megelőző döntések kapcsán felidézhető, hogy a lakosság egészségének védelméért már eddig is kötelező volt a maszk használata az üzletekben, a tömegközlekedési eszközökön, a mozikban, a színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint az ügyfélfogadási irodákban. Este 11 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni. Az iskolákba és óvodákba csak kötelező testhőmérséklet-mérés után lehet belépni, ezen kívül a határellenőrzés és a beutazási korlátozás is érvényben van. Mindezeknek köszönhetően a magyar egészségügy egyelőre sikeresen védekezik a járvánnyal szemben, hazánkban jóval kevesebb az egymillió lakosra jutó elhunytak aránya, mint Európa számos országában.

A kormány – az egészségügyi védekezés fenntartása mellett – további gazdaságvédelmi és családvédelmi intézkedéseken is dolgozik. A hitelmoratóriumot újabb fél évvel már meghosszabbították.

A legfőbb cél most, hogy úgy tudják fékezni a vírus terjedését, hogy közben működjön a gazdaság. Mint emlékezetes, tavasszal már a vírus megjelenését követő első napokban nagyon szigorú korlátozásokat léptettek életbe: országszerte bezárták az egyetemeket, a köznevelésben elrendelték a digitális oktatást, kijárási korlátozást vezettek be, az időseknek külön vásárlási idősávot állapítottak meg. Az akkori intézkedések gyakorlatilag teljesen leállították a szolgáltatóipart, sőt az egész gazdaságot. Most ezt szeretnék elkerülni.

Az elmúlt napokban egyébként egyre-másra döntöttek újabb szigorítások mellett Európa többi országában is. Csehországban a köztereken, sőt a gépkocsikban is kötelező lesz a maszk viselése. Ez alól kivétel, ha az utcán vagy az autóban kizárólag családtagok vannak együtt, illetve ha az emberek sportolnak. Október eleje óta szükségállapot van érvényben, zárva vannak az iskolák, a vendéglők, a klubok és szüneteltetik a kulturális, valamint sportrendezvényeket is. Szlovákiában az ország egész lakosságát koronavírustesztnek vetik alá, a francia kormány pedig újabb nagyvárosokban vezeti be a legmagasabb fokozatú riasztási szintet. Ausztriában a legutóbbi szigorítás szerint zárt térben hat, kültéren pedig legfeljebb tizenkét ember gyűlhet össze. A privát összejövetelek közül kivételt jelentek a temetések.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Patthelyzet

Deutsch Tamás: Szánalmas cicaharc, amit az Európai Parlament csinál
A politikus szerint mások akarják megmondani nekünk, hogyan is alakítsuk az életünket.

Bukott jelölt

A NAV indíthat eljárást Bíró László ügyében
A NAV indíthat eljárást a baloldal bukott antiszemita jelöltje, Bíró László ellen, költségvetési csalás miatt.

Kiemelt

Megleckéztette az Atalanta a Liverpoolt, kikapott a Salzburg
Az Inter második nekifutásra sem tudta legyőzni a Realt, ezzel közel került a kieséshez.

Poszt-trauma

A teljesen alkalmatlan Tüttő a főpolgármester-helyettesi székben
„Leisztinger élettársa vagy volt felesége vagy mostani, (...) az nyilván önmagában nem erős ajánlólevél.”

Poszt-trauma

Válasz George Clooneynak
Amerika véres polgárháború szélén táncol, neki a gyűlöletről mégis Orbán jut az eszébe.

Poszt-trauma

Who the f...ck is George Clooney?
Együtt szeretnénk, ha Magyarország rátalálna egykori önmagára – csakugyan, de az 1920 előttire.

Poszt-trauma

Kettő, három és négy agysejt
Figyelem! Megszereztük az ellenzéki IQ-bajnokok kiképzéséről készült jelentések néhány töredékét.

Aktuális

Tippek a zökkenőmentes karácsonyi készülődéshez
Ha már látja, hogy túl sok a teendő, és mindent elintézni emberfeletti teljesítmény lenne, ne féljen törölni pár dolgot a listáról.

Fricz Tamás blogja

Soros az uniót már uralja, minket azonban nem fog uralni!
Gyuri bácsi csak azzal nem számol, hogy van valami, ami mindennél többet ér, még a pénznél is.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!