Keresés
Magyar Nemzet
2021. május 7., péntek, Gizella napja
HÍR TV – HÁTTÉRKÉPA magyar ellenzék a globalisták helyi lerakata.
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/ujabb-szigoritasrol-donthet-a-kormany-8847005/

Újabb szigorításról dönt a kormány

Rendeletet ad ki a kormány arról, hogy kötelező lesz a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is a maszkviselet – értesült az Origó.hu. Az újság szerint ha a maszk felvétele elmarad, a rendezőt megbüntetik, és azt is, aki nem hordja.

Az eddigi megelőző döntések kapcsán felidézhető, hogy a lakosság egészségének védelméért már eddig is kötelező volt a maszk használata az üzletekben, a tömegközlekedési eszközökön, a mozikban, a színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint az ügyfélfogadási irodákban. Este 11 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni. Az iskolákba és óvodákba csak kötelező testhőmérséklet-mérés után lehet belépni, ezen kívül a határellenőrzés és a beutazási korlátozás is érvényben van. Mindezeknek köszönhetően a magyar egészségügy egyelőre sikeresen védekezik a járvánnyal szemben, hazánkban jóval kevesebb az egymillió lakosra jutó elhunytak aránya, mint Európa számos országában.

A kormány – az egészségügyi védekezés fenntartása mellett – további gazdaságvédelmi és családvédelmi intézkedéseken is dolgozik. A hitelmoratóriumot újabb fél évvel már meghosszabbították.

A legfőbb cél most, hogy úgy tudják fékezni a vírus terjedését, hogy közben működjön a gazdaság. Mint emlékezetes, tavasszal már a vírus megjelenését követő első napokban nagyon szigorú korlátozásokat léptettek életbe: országszerte bezárták az egyetemeket, a köznevelésben elrendelték a digitális oktatást, kijárási korlátozást vezettek be, az időseknek külön vásárlási idősávot állapítottak meg. Az akkori intézkedések gyakorlatilag teljesen leállították a szolgáltatóipart, sőt az egész gazdaságot. Most ezt szeretnék elkerülni.

Az elmúlt napokban egyébként egyre-másra döntöttek újabb szigorítások mellett Európa többi országában is. Csehországban a köztereken, sőt a gépkocsikban is kötelező lesz a maszk viselése. Ez alól kivétel, ha az utcán vagy az autóban kizárólag családtagok vannak együtt, illetve ha az emberek sportolnak. Október eleje óta szükségállapot van érvényben, zárva vannak az iskolák, a vendéglők, a klubok és szüneteltetik a kulturális, valamint sportrendezvényeket is. Szlovákiában az ország egész lakosságát koronavírustesztnek vetik alá, a francia kormány pedig újabb nagyvárosokban vezeti be a legmagasabb fokozatú riasztási szintet. Ausztriában a legutóbbi szigorítás szerint zárt térben hat, kültéren pedig legfeljebb tizenkét ember gyűlhet össze. A privát összejövetelek közül kivételt jelentek a temetések.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

ÚJABB VAKCINA A KORONAVÍRUS ELLEN

Hamarosan már a háziorvosok is olthatnak a Janssen-vakcinával
A 16. heti járványügyi adatokhoz képest a 17. héten harminc százalékkal csökkent a fertőzöttek száma – közölte Galgóczi Ágnes.

MINISZTERELNÖKI NAGYINTERJÚ

Orbán Viktor: Ma nem létezik liberális demokrácia
A Postoj.sk című szlovák hírportálnak adott miniszterelnöki interjú teljes, szöveghű közlése.

Kiemelt

A brexit és a magyarok: ketyeg az óra
Fontos határidők közelednek azoknak, akik a kilépést követően is Nagy-Britanniában maradnának.

Poszt-trauma

Megint jönnének, megszorítanának és sarcolnának
A Gyurcsány-csapat tagjának nem tetszik az ingyenes parkolás.

Poszt-trauma

HÍREK EGYMÁS UTÁN – Tanmese a jogbiztonságról
A „bohém” színész diplomáját nem vesszük el, mert ő „bohém” színész, a polgármester élettársának diplomáját meg elvesszük, mert ő a polgármester élettársa, a polgármester ráadásul fideszes?

Poszt-trauma

Jakab Péter hatalmas öngólt lőtt
Kibújt a szög a zsákból.

Aktuális

Nemzetállami létformánk a tét
A destruktív erőkkel szemben minden törvényes eszközzel fel kell lépni.

Fricz Tamás blogja

Erkölcsi értelemben leírta magát, aki a halált politikai érdekek mentén mérlegeli
Akinek a gyászolók tömege „kihasználatlan kommunikációs lehetőség”, az menthetetlen.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!