Újra támadja az újbudai szuperkórházat a baloldal

Simicskó István, Újbuda kormánypárti országgyűlési képviselője helyretette a dobogói szuperkórházat támadó baloldalt. A Demokratikus Koalíció politikusai, Gy. Németh Erzsébet és László Imre ma arról beszéltek a kórház leendő területén, hogy az a fideszes elitnek épül, mert nem lehet megközelíteni tömegközlekedéssel. – A helyszínt érintő közlekedésfejlesztési felhívásra egyébként öt ajánlat érkezett – mondta el Vitézy Dávid a DK-s hangulatkeltés kapcsán.

Forrás: MTI, ATV2021. 02. 06. 21:09
SIMICSK Istvn
Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Minden tekintetben XXI. századi lesz a dél-budai szuperkórház, előkészítése gondosan, körültekintően és nagy szakmai felkészültséggel zajlik” – írta közleményében Simicskó István. „A baloldal – a magyar emberek egészségéért történő aggódás álcája mögé bújva – ismét hangulatot kelt” – tette hozzá. Újbuda KDNP-s országgyűlési képviselője azt is írta, hogy a beruházás előkészítése során kiemelt figyelmet fordítottak a terület kijelölésére. Az épület leghatékonyabb megközelítésének biztosítására pedig valamennyi közlekedési formát érintő infrastruktúra-fejlesztés történik majd. Így a közösségi, a közúti, valamint a gyalogosok és kerékpárosok megfelelő kiszolgálására alkalmas közlekedési infrastruktúrát fognak tervezni, mely nemcsak az egészségügyi intézmény, hanem a térség közlekedési igényeit is kielégíti majd – fejtette ki Simicskó István.

„Míg a magyar kormány a koronavírus-járvány megfékezéséért dolgozik, addig a baloldal az emberi élet védelme érdekében sem volt képes az összefogásra, nem segíti, csak sorozatosan hátráltatja a védekezést.

Ezek után még arcpirító módon a magyar emberek egészségéért történő aggódás álcája mögé bújva próbálnak ismét médiafigyelemhez jutni” – hívta fel a figyelmet a kormánypárti képviselő.

Simicskó István a Demokratikus Koalíció szombati kijelentéseire reagált. Gy. Németh Erzsébet, a Gyurcsány-párt főpolgármester-helyettese a leendő újbudai szuperkórház területén azt nyilatkozta; „egy átlagos budapesti” nem fog ebbe a kórházba tömegközlekedéssel eljutni, illetve hogy a kórház „nem a magyaroknak, hanem a fideszes elitnek fog épülni”. Gy. Németh Erzsébet, aki 2018-ban egyébként kikapott Simicskó Istvántól az újbudai választókerületben, most azt állítja, hogy korábban a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) egy ülésén javasolták a kormánynak, hogy ne Újbudán, hanem a Keleti Pályaudvar mellett épüljön meg az új kórház. Gy. Németh szerint az M1/M7-es autópálya és a 7-es főút közötti területet majd csak helikopterekkel lehet megközelíteni, „halandók” számára elérhetetlen lesz. A sajtótájékoztatón Gyurcsány kedvenc polgármestere, László Imre arra szólította fel a kormányt, hogy „kösse a budapestiek orrára”, megépül-e a közlekedési infrastruktúra, vagy csak helikopter-leszállók lesznek.

– A közlekedésfejlesztésre a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) írt ki közbeszerzést

– mondta el Vitézy Dávid. A BFK vezérigazgatója arról tájékoztatta az ATV híradóját, hogy a felhívásra öt ajánlat érkezett, jelenleg ezek kiértékelése zajlik. Vitézy Dávid ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a Dél-budai Centrumkórházról annak miniszterelnöki megbízottja, Bedros J. Róbert nyilatkozhat – írta az Atv.hu.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.