Ünnepi kampányszünetet tart a Fidesz jelöltje Győrben

Januárban folytatja a kampányt a csapatával Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP győri polgármesterjelöltje, aki az ünnepeket családi környezetben, pihenéssel, testi és lelki feltöltődéssel tölti. Úgy véli, az együtt töltött minőségi idő óriási erőt ad a folytatáshoz.

2019. 12. 24. 7:19
null
A politikus vasárnap mint presbiter osztotta a szeretet és a béke lángját Fotó: Marcali Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Vasárnap óta szünetet tartunk a kampányban, és csak január elején folytatjuk a munkát, mert a karácsony körüli időszakban az a szerencsés, ha az emberek magukkal és a családjukkal foglalkoznak, és ezt nem akarjuk megzavarni – jelentette ki lapunknak Dézsi Csaba András belgyógyász, kardiológus főorvos, aki a Fidesz–KDNP színeiben indul a győri időközi polgármester-választáson. A kormánypárti politikus a munkatársait is arra kérte, hogy január elejéig pihenjenek, a családjukkal foglalkozzanak és ne kampányoljanak. – A kampány és a politika nem önmagáért való dolog. Magam is azért politizálok, hogy segíteni tudjak az embereknek. Orvosként a munkám is erről szól; arra esküdtem, hogy gyógyítom az embereket, politikusként pedig az a célom, hogy jobbá, szebbé tegyem a várost és az itt élők életét. Eddig hétszer nyertem egyéni körzetben önkormányzati képviselőválasztást, aminek az a titka, hogy az emberek érzik, számíthatnak rám, ha megkeresnek a gondjaikkal, akkor mindig igyekszem megoldást találni azokra – emelte ki.

Dézsi Csaba András az idén különleges lelki élménnyel készült karácsonyra, hiszen vasárnap a Kossuth utcai református templomban a tíz órakor kezdődő istentisztelet után mint presbiter osztotta az embereknek a szeretet és béke lángját, amely Betlehemből, a Születés templomából érkezett Bécsen keresztül Győrbe. – A lángot a hívek magukkal vihették az otthonukba. Az ünnep a szeretetről, a meghittségről szól, és egy gyertya lángja sokkal bensőségesebbé tudja tenni a karácsonyi estéket is – tette hozzá.

A politikus vasárnap mint presbiter osztotta a szeretet és a béke lángját
Fotó: Marcali Gábor

A politikus elmondta, hogy a karácsony náluk mindig a szeretetről szól, és arról, hogy összejön a család, együtt vannak a gyermekeikkel, unokáikkal, akikkel a hétköznapokhoz képest meghittebb beszélgetést folytatnak. Bár maguk is ajándékoznak karácsonykor, de az érzelmek átadását és az együtt töltött időt, a jó beszélgetéseket tartja a legfontosabbnak; ezekből soha nem lehet túl sok.

Dézsi Csaba András a Jelenések könyvére hivatkozva kitért arra is, hogy az embereknek nagyon fontos a szeretet és a hit. – Ugyanakkor azt is olvashatjuk, hogy ennél sokkal fontosabb a szeretetben a szolgálat, a hitben pedig az állhatatosság. Arra törekszem, hogy emberként a hit és a szeretet, míg politikusként a szolgálat és az állhatatosság legyen a legfontosabb érték előttem – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Januári választás

November 15-én döntött a helyi választási bizottság arról, hogy január 26-án, vasárnap lesz Győrben az időközi polgármester-választás. A határozat indoklása tartalmazta, hogy Borkai Zsolt polgármesteri megbízatása november 8-án lemondással megszűnt. A határozat rögzítette továbbá az időközi választással kapcsolatos egyéb határidőket. Így például polgármester-jelöltet ajánlani és bejelenteni december 23-án 16 óráig lehetett. Nem sokkal ezelőtt, december 11-én derült ki, hogy Dézsi Csaba András lesz a Fidesz–KDNP jelöltje a győri időközi polgármester-választáson. Egyben ő lesz az ellenfele az ellenzék közös jelöltjének Pollreisz Balázs MSZP-s önkormányzat képviselőnek, illetve a független indulóknak, köztük Hajnal Jánosnak és az Összefogás Győrért önkormányzati képviselőjének, Balla Jenőnek.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.