Vadai Ágnes a Facebookon fenyegeti a közmédia munkatársát

„Az ilyen, hazugsággal gyűlöletet keltő propagandisták Ruandában a végén elnyerték méltó büntetésüket. Lásd még: náci és észak-koreai agymosás” – írta Vadai Ágnes a Facebookon. A Gyurcsány-párti képviselő kommentjéről a Mandiner számolt be az internetes oldalán.

Forrás: mandiner.hu - mediaworks2021. 03. 20. 20:28
VADAI Ágnes
Budapest, 2021. mrcius 16. Vadai gnes, a Demokratikus Koalci frakcivezet-helyettese frakcitrsainak jelez az Orszggyls plenris lsn 2021. mrcius 16-n. MTI/Kovcs Tams Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bende Balázs a közmédia adásában az oltási program sikereiről beszélt. Mint mondta: – Magyarország élen jár az oltásokkal, ezt mindenki elismeri, talán a hazai baloldalt kivéve, amely hónapok óta akadályozza a védekezést az oltásellenes kampányával. (…) És ha eljön annak az ideje, vagyis a kormány intézkedéseinek és az egészségügyi dolgozóknak köszönhetően elmúlik a közvetlen veszély, a Gyurcsányéktól a szélsőséges Jobbikig nyálkaként nyúló szivárványkoalíciónak minden egyes, az életmentést akadályozó propagandájuk miatt elvesztett életért vagy egészségért felelősséget kell vállalnia.

Bende Balázs szavait a 444.hu szemlézte, kíváncsiak voltak, milyen felelősségvállalásra céloz az M1 belpolitikai elemzője. Ez alá a poszt alá írt kommentet Vadai Ágnes. „Az ilyen, hazugsággal gyűlöletet keltő propagandisták Ruandában a végén elnyerték méltó büntetésüket. Lásd még: náci és észak-koreai agymosás” – írta Vadai.

A Telex.hu megkereste Vadai Ágnest a kijelentése kapcsán, a képviselőnő pedig a következő választ adta az újságnak:

„A médiában való gyűlöletkeltés, uszítás és az ellenzéki tábor dehumanizálása rendszeressé vált sajnos Magyarországon. Különösen felháborító az, hogy az adófizetők pénzéből fenntartott közmédia rendszeresen hazugsággal kelt gyűlöletet. Visszatérő toposz, hogy magyarellenesek és hazaárulók vagyunk, nem vagyunk a nemzet részei, továbbá keresztényellenesek vagyunk. Most pedig már egyenesen azt sugallják, hogy mi vagyunk a felelősek több mint 18 000 magyar haláláért. Ruandában és a náci Németországban is ez a fajta propaganda előzte meg a fizikai atrocitásokkal induló, népirtásba torkolló eseményeket. És lehet, hogy erős a párhuzam, de az elmúlt évek propagandája úgy mérgezte a magyar társadalmat, mint egykor a németet vagy a ruandait. És ez nem maradhat következmények nélkül” – válaszolta Vadai Ágnes Bede Márton azon publicisztikájára utalva, hogy a ruandai közmédia szerepe mekkora volt abban, hogy végül az ország a múlt század egyik legnagyobb népirtását volt kénytelen elszenvedni.

A ruandai média képviselői mellesleg a népirtást követő időszakban harminc év börtönt kaptak, tulajdonképpen ezzel fenyegette meg Bende Balázst a DK politikusa. A baloldal körében az utóbbi időben nem elszigetelt eset a jobboldali média képviselőivel szemben az erőszakos fellépés, a büntetőjogi felelősségre vonás emlegetése. Pár napja Fekete-Győr András, a Momentum elnöke tett hasonló kijelentést, miszerint hivatásuk gyakorlásától tiltaná el a jobboldali újságírókat.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

(A borítóképen Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese a frakciótársainak jelez az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 16-án Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.