Varga Judit: Már tegnap le lehetett volna zárni a Magyarországgal szembeni uniós eljárást

Elmondta: nem volt annyira nagy érdeklődés a tanácsteremben a meghallgatáson, de ez nem meglepő, mivel „semmi új nem volt a nap alatt”.

Forrás: MTI2019. 09. 17. 12:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha nem politikai megrendelésre zajlana (az eljárás), akkor már tegnap, tegnapelőtt, sőt, egy éve le lehetett volna zárni, hiszen jogi válaszok vannak ezekre a vádaskodásokra – mondta az igazságügyi miniszter kedden, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva a Magyarországgal szemben indított 7. cikk szerinti eljárásról.

Varga Judit hétfői brüsszeli meghallgatásáról beszámolva aláhúzta, nem volt annyira nagy érdeklődés a tanácsteremben a hétfői meghallgatáson, de ez nem meglepő, mivel „semmi új nem volt a nap alatt”, hiszen „bevándorláspárti elit által szajkózott rágalmak, vádak hangoztak el”.

Kiemelte, a magyar kormánynak most lehetősége volt, hogy kidolgozva a teljes kontextust, részletes magyarázatot adjon a jogi, politikai környezetre Magyarország kritikusainak. Úgy fogalmazott: már régen vége lehetett volna az egész eljárásnak.

Varga Judit szerint ez is mutatja, miért nem kéne jogi eljárásokba beleszólnia a politikának, és más tagállamoknak sem.

Annak ellenére, hogy az EU szereti transzparenciát, érdekes módon ezt a meghallgatást nem tették nyilvánossá – folytatta a miniszter, majd elmondta, hogy a hetes cikkely szerinti eljárás további lépéseire később térnek vissza.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.