Varga Judit: Vigyáznunk kell a nemzeti identitásunk megőrzésére

A Facebook- és Insta-világ teljesen eltünteti a nemzeti karaktereket – hangsúlyozta a miniszter.

Magyar Nemzet
Forrás: hajonaplo.ma2020. 09. 08. 14:54
null
Varga Judit, az amazon Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Facebook cenzúrájáról, az adatvédelmi biztonságról, az Európai Unió szerepéről, továbbá család és hivatás összeegyeztetéséről is beszélt Varga Judit igazságügyi miniszter a Hajónaplónak adott interjújában.

Az igazságügyi miniszter szerint

egy ideológiai, multikulturális massza felé haladunk Európában, amiben mindenkinek fel kell oldódnia, mert a Facebook- és Insta-világ teljesen eltünteti a nemzeti karaktereket, így nagyon kell vigyáznunk, hogy meg tudjuk őrizni a nemzeti színeinket.

Emellett köztudott, hogy a Facebook egy jobboldali embernek ellenséges terület, így megalakult a Digitális Szabadság Bizottság, aminek a tevékenysége által már születtek eredmények az adatvédelem területén is – mondta a tárcavezető.

A Facebook működése és cenzúrája kapcsán továbbá elmondta: dőljünk hátra és építsük újra az egészet. Hozzátette: vannak olyan jövőkutatók, akik azt mondják, hogy érdemes készülni újra a papíralapú világra. Véleménye szerint mindenből megárt a sok egy idő után, és akkor megvalósul a dolog ellentettje. Varga Judit példaként hozta fel az Európai Uniót, amely, elmondása szerint, szintén addig volt előremutató, amíg arról szólt, amiért létrejött. A béke folyamatos biztosítása, egymás meg nem támadása, erőforrásaink észszerű megosztása, az áru, a tőke, a munkaerő, a szolgáltatások szabad áramlása. Az élet feltételeinek megteremtése volt a cél, de egyébként hagyjuk békén egymást azzal kapcsolatban, ki mit gondol a vallásról, nemzetről, ideológiai kérdésekről.

Ma már sokak szemében a mainstream liberális értékek és akarat másokra erőltetéséről szól az Európai Unió.

A teljes interjú IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.