Varga Judit: Virágzik a balliberális sajtó Magyarországon

Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán számolt be arról az egyeztetésről, amelyet február 4-én folytatott Dunja Mijatović-tyal, az Európa Tanács emberi jogi biztosával.

Munkatársunktól
2021. 02. 05. 11:18
Mijatovic, Dunja
Budapest, 2011. január 18. A bosznia-hercegovinai Dunja Mijatovic, az EBESZ sajtószabadság-képviselője a tolmácsgép fejhallgatóját veszi le azon a sajtótájékoztatón, amelyen Kovács Zoltánnal, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kormányzati kommunikációért felelős államtitkárával a magyar médiatörvényről folytatott megbeszélésüket ismertették. MTI Fotó: Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán számolt be arról az egyeztetésről, amelyet február 4-én folytatott Dunja Mijatović-tyal, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosával, aki a következő hetekben készíti el a médiaszabadság és a véleménynyilvánítás szabadságának magyarországi helyzetéről szóló memorandumát.

Közölte:

a biztossal azonos állásponton vannak abban, hogy nem elegendő a techcégek jóhiszeműségében, önszabályozásában bízni, időszerű volna a közös uniós szabályrendszer.

Szóba került a hazai média helyzete is, amivel kapcsolatban kifejtette, hogy Nyugat-Európával szemben Magyarországon a nyilvános vitákban és a médiában valódi sokszínűség van.

Sőt, a balliberális sajtó virágzik, és meghatározó szerepe van a közéletben,

ahogyan azt az elmúlt napokban a miniszter is megtapasztalhatta.

A szólásszabadsággal kapcsolatban felhívta Mijatović asszony figyelmét arra, hogy a rémhírterjesztés büntetése már korábban is része volt a Btk.-nak, így – ahogyan azt az Alkotmánybíróság is megállapította – az a különleges jogrendre tekintettel nem lépi át a szólásszabadság arányos korlátozhatóságának a határát.

„Mindannyiunk felelőssége, hogy a védekezés sikeres legyen. A további párbeszédre is nyitottak vagyunk, és reméljük, hogy Dunja Mijatović ideológiai befolyásoltság nélkül készíti el memorandumát” – írta posztjában Varga Judit.

[embed]https://www.facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice/photos/a.2025259724159640/4099802206705371/[/embed]

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.