Visszaélnek a Semmelweis Egyetem egyik professzorának nevével

Azt írták, egy, a cukorbetegséget állítólag „legyőző” szer reklámkampányában éltek vissza Palkovits Miklós akadémikus, a Semmelweis Egyetem professor emeritusa nevével és a róla készült, az egyetem tulajdonában lévő fotóval.

Forrás: MTI2019. 10. 09. 17:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtévesztő reklámban élnek vissza a Semmelweis Egyetem egyik professzorának nevével és fényképével – közölte az intézmény szerdán az MTI-vel, hozzátéve: Palkovits Miklós Széchenyi-díjas orvosprofesszor megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Azt írták, hogy egy, a cukorbetegséget állítólag „legyőző” szer reklámkampányában éltek vissza Palkovits Miklós akadémikus, a Semmelweis Egyetem professor emeritusa nevével és a róla készült, az egyetem tulajdonában lévő fotóval.

Az egyetem közölte: az online felületen elérhető cikk azt a látszatot kelti, mintha a témában interjút készítettek volna a professzorral, ez azonban nem igaz. Továbbá a cikk egy nem létező szervezet, a Budapesti Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság vezetőjeként hivatkozik a professzorra, és azt sugallja, mintha ő megvásárlásra ajánlaná a terméket.

Palkovits Miklós megteszi a szükséges lépéseket – áll a közleményben.

A Semmelweis Egyetem azt tanácsolja, hogy gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból szerezzenek be a fogyasztók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.