Visszafizetik Czeglédy Csaba megbízási díjait az önkormányzatok?

Ki fogja visszafizetni a Czeglédy Csaba által felvett megbízási díjakat? – tette fel a kérdést Budai Gyula országgyűlési képviselő Niedermüller Péter VII. kerületi és László Imre XI. kerületi polgármesternek. Mint ismert, a Vas Megyei Ügyvédi Kamara felfüggesztette Czeglédy tagságát, ezáltal nem végezhet ügyvédi tevékenységet, a megbízási díjat pedig már kifizették.

2020. 10. 29. 14:40
null
Törvényes volt a letartóztatás meghosszabbítása Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A tegnapi napon levélben fordultam Niedermüller Péterhez, a VII. kerület, Erzsébetváros polgármesteréhez és László Imréhez, a XI.kerület, Újbuda polgármesteréhez dr. Czeglédy Csaba ügyvédi kamarai tagságának felfüggesztése miatt”– írta Facebook bejegyzésében Budai Gyula országgyűlési képviselő. A fideszes honatya levelében arra emlékeztette a Gyurcsány-párti polgármestereket, hogy az általuk vezetett önkormányzat több szerződéssel is igénybe veszi Czeglédy jogi tanácsait. A Vas Megyei Ügyvédi Kamara azonban felfüggesztette a Demokratikus Koalícióhoz közelálló ügyvédet, ezáltal nem gyakorolhatja a hivatását. Joggal merül fel tehát a kérdés, hogy mi lesz a korábban megkötött, de még hatályban lévő szerződések sorsa, ki fogja visszafizetni a tanácsadói díjakat az önkormányzatnak.

„Nagy érdeklődéssel várom, mi lesz a Czeglédyvel megkötött több tízmilliós megbízási szerződésekkel!” – írta közösségi oldalán Budai Gyula.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.