időjárás 1°C Taksony 2022. november 29.
logo

Az első villanymotoros kombival és szabadidő-autóval bővít az MG

Forrás: Autó-Motor
2021.03.17. 20:24
borítókép

Két új villanyautóval bővíti európai választékát a kínai SAIC konszern MG márkája, az MG5 kompakt kombi, a Marvel R kompakt SUV.

Két új villanyautóval bővíti európai választékát a kínai SAIC konszern MG márkája, az MG5 kompakt kombi, a Marvel R kompakt SUV. Amíg Nagy-Britanniában folyamatosan lehetett kapni MG autókat, az európai kontinensre csak két évvel ezelőtt tért vissza az időközben a kínai SAIC konszernhez tartozó MG márka, eddig csak benzines és plug-in hibrid modelleket forgalmaztak, idén két villanyautóval bővítenek. Májusban kerül a kereskedésekbe a Marvel R elnevezésű kompakt szabadidő-autó, októbertől pedig az első villanymotoros kombit, az MG5-öt is meg lehet majd vásárolni – olvasható az Autó-Motor cikkében.

Új villanyautókkal bővíti európai választékát a kínai MG, köztük a Marvel R kompakt SUV.
Fotó: AUTÓ-MOTOR

A Marvel R alapáron hárommotoros hajtást kap 285 LE/665 Nm rendszerteljesítménnyel, ami 4,9 másodperces 0-100 km/óra gyorsulást tesz lehetővé, a hatótávolság a WLTP-szabvány szerint meghaladja a 400 km-t. A fedélzeti töltő 11 kW teljesítményű, az akkumulátor 2500 W teljesítménnyel képes külső elektromos berendezést táplálni, és 750 kg-os utánfutót tud vontatni az autó. A műszerfal meghatározó eleme a két első ülés közötti, 19,4 colos képátlójú hatalmas érintőképernyő, a minőségérzetet bőr bevonat javítja, a fűtés hőszivattyús.

A Nagy-Britanniában már kapható villanymotoros kombi, az MG5 az év vége felé lép piacra a kontinensen. Ennél csak egy darab, 184 LE/280 Nm teljesítményű villanymotor hajtja az első kerekeket, a WLTP-hatótávolság meghaladja a 400 km-t. A fedélzeti töltő 11 kW teljesítményű, az akkumulátor 2500 W teljesítménnyel képes külső elektromos berendezést táplálni, és 500 kg-os utánfutót tud vontatni az autó.

A raktér mérete bővítés után 1400 literes, a tetősínek terhelhetősége 75 kg – úgy tűnik, idő közben engedélyezték a korábban tiltott kerékpárszállító használatát.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.