időjárás 22°C Jácint 2022. augusztus 17.
logo

Korrupció egy újabb műszaki vizsgaállomáson

Forrás: Autó-Motor
2021.03.09. 19:34
borítókép

A tetten ért vizsgabiztosoktól a helyszínen és a kutatások során több millió forint kerül elő.

A nyomozó ügyészség további bizonyítékok beszerzése érdekében pénteken összehangolt eljárási cselekményeket – ennek keretében, motozásokat, kutatásokat, gyanúsítotti kihallgatásokat – hajtott végre 6 főt érintően, amelyek eredményre vezettek. A megalapozott gyanú szerint egy Pest megyei műszaki vizsgaállomáson meghatalmazottként rendszeresen eljáró polgári személyek jogosulatlan anyagi előnyt biztosítottak a műszaki vizsgabiztosként dolgozó kormánytisztviselőknek, amelynek összege gépjárművenként ötezer forint volt – olvasható az autómotor.hu cikkében.

Egy gépkocsi fékjét ellenőrzik egy vizsgaállomáson. Fotó: MTI / Bodnár Boglárka

A bűnügyi akcióban közreműködtek a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Készenléti Rendőrség munkatársai, a nyomozati cselekmények végrehajtásában – tizennégy ügyész mellett – több mint százan vettek részt. A vesztegetési pénz átvételekor tetten ért vizsgabiztosoktól megközelítőleg háromszázezer forint készpénz került elő, a kutatások során több millió forintot, két személyautót foglaltak le a hatóság tagjai, ezen túlmenően három bankszámlát és egy ingatlant zároltak.

Az ügyészség elrendelte a műszaki vizsgaállomás valamennyi vizsgabiztosának és a korrupciós pénzt biztosító személyek őrizetét, és őket gyanúsítottként hallgatta ki. A nyomozó ügyészség három személy esetében indítványozta a személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelését, a letartóztatások tárgyában a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a mai napon dönt.

Az eredeti cikk elérhető az Autó-Motor oldalán.

Korábbi cikkünkben egy nőnapi esetről írtunk. Március 8-án tették ugyanis elérhetővé Japánban a Fiat 500 Mimosa limitált szériát, amely a névadó virághoz hasonló sárga színt kap: Egy csokornyi autóval kedveskedik a gyártó nőnapra.