időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Sirályszárnyas ajtók helyett kivehető tetőpanel

Forrás: Autó-Motor
2021.08.13. 14:15
borítókép

Mindössze 85 példányt készítenek az Aston Martin Valkyrie Spiderből, az előzetes jelentkezések alapján ennek a mennyiségnek a sokszorosát is el tudnák adni – írja az Autómotor.hu.

Az extrémek autója lesz az Aston Martin Valkyrie, a Cosworth fejleszti a 6,5 literes V12-es szívómotort, és dedikált versenypálya-karosszériát is lehet majd kérni hozzá. Mármint a sirályszárnyas ajtókkal rendelkező kupéhoz, mert most bejelentették a kivehető tetőpanelekkel és előre-felfelé feltáruló ajtókkal rendelkező Spider változatot.

 

Fotó: Flickr

 

Nem nyúlnak az 1155 lóerő rendszerteljesítményű hibrid hajtáshoz, de a karbon vázszerkezetet a kellő pontokon megerősítik, és finomhangolják az aerodinamikát és a futóművet is annak érdekében, hogy a nyitott karosszériával is maximális legyen a vezetési élmény – amihez itt hozzájön még a szívó V12-es üvöltése. Zárt tetővel 350+ km/óra az elérhető csúcssebesség, nyitott tetővel 330+ km/órára mérséklődik a maximum. Most indul az a szelekció, amely során kiválasztják azokat a szerencséseket, akik 2022 második félévében beleülhetnek az autóba.

 

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!