időjárás 5°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

1020 lóerős lett a legújabb virtuális sportkocsi

Forrás: Autó-Motor
2022.03.09. 20:36
borítókép

Ha már úgyis benne voltak a projektben a brit fejlesztők, a korábbi autóknak is új grafikát álmodtak.

A Gran Turismo 7-es szimulátorhoz készítették a Jaguar fejlesztői a Vision Gran Turismo Roadster nevű autójukat – derül ki az autómotor.hu cikkéből.

 

A GT Coupé kezdte meg a Jaguar márka Gran Turismo szimulátor számára fejlesztett virtuális sportkocsijainak sorát még 2019-ben, aztán ennek a hosszú távú versenyzésre átalakított változata következett 2020 végén, most pedig – a játékprogram 7-es változatának érkezésével – a Roadster változat elkészítésével lett teljes a triumvirátus. És ha már úgyis benne voltak a projektben a brit fejlesztők, a korábbi autóknak is új grafikát álmodtak.

 

Továbbra is 3 darab, a Formula-E sorozat számára kifejlesztett villanymotor gondoskodik a hajtásról, az 1020 lóerő kevesebb, mint 2 másodperces 0-96 km/óra gyorsulásra elég, és akár 320 km/órás virtuális tempóval is lehet száguldni – olyan szimulátor még nincs, ami ekkora szelet generálna… A vezetőülés mögött ott látható a D-Type-on megismert hátsó vezérsík, nem a retró hangulat miatt, hanem a virtuális szélcsatorna-tesztek igazolták ennek a kiegészítőnek a stabilizáló hatását nagy tempójú száguldásnál, így a Jaguar Vision GT Roadster is megkapja.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Youtube)