időjárás 3°C Aranka 2023. február 8.
logo

Személyautós körítéssel is elérhető a kompakt családi autó

Forrás: Autó-Motor
2022.04.27. 09:36
borítókép

Egyelőre 5 üléses utastérrel, benzin- vagy dízelmotorral választható a T-osztály.

A Mercedes-Benz kínálaton belül a transzporterek között találjuk Citan Tourer családi autót, ami az előző generációhoz hasonlóan a Renault segítségével készül, újdonság, hogy ennek most T-osztály néven forgalmazzák a gazdagon felszerelt változatát – olvasható az Autó-Motor cikkében.

Utóbbinál alapáron járnak a színre fújt lökhárítók és külső tükrök, krómozott betétet kap a hűtőrács.

A T-osztályban jobb minőségűek az utastérben felhasznált anyagok, alapáron adják az MBUX digitális segédet tartalmazó érintőképernyős fejegységet, a multifunkciós kormányt, a kulcsnélküli motorindítást, a kesztyűtartót.

Az alapszinten felül lehet választani a Style és a Progressive csomagokat, előbbinél Artico/Microcut műbőr/mikroszálas szövet kárpitot használnak fekete díszekkel (opciósan matt sárga díszek is elérhetőek), utóbbinál Neotex műbőrrel borítják a műszerfalat, fekete Artico műbőr a kárpit, a tolóajtókba elektromos ablakemelők kerülnek. Alapáron felnyíló hátsó ajtót adnak, felár ellenében kérhető az oldalra nyíló, kétszárnyú ajtó.

Első körben a normál hosszúsággal lesz megvásárolható a Mercedes-Benz T-osztály, ami 4,5 méteres karosszériát jelent 2716 mm-es tengelytávolsággal, a második sorban 3 gyermekülés is elfér egymás mellett, később érkezik majd a nyújtott változat, amelyben már lesz hely 3 üléssornak is.

A csomagtér alapesetben 520 literes, a hátsó sor előre döntésével 2127 literesre bővíthető, szériában adják a kalaptartó-rolót.

Eleinte egy benzines és egy dízelmotorral készül a Mercedes-Benz T-osztály, az akkumulátoros-elektromos hajtású EQT később csatlakozik hozzájuk.

Az 1,5 literes dízel 95 LE/260 Nm vagy 116 LE/270 Nm (túltöltéssel 121 LE/295 Nm pár pillanatig) teljesítménnyel választható, az 1,3 literes turbómotor 102 LE/200 Nm vagy 131 LE/240 Nm teljesítményű lehet. A váltó alapesetben 6 fokozatú, kézi kapcsolású, a gyengébb benzines kivételével kérhető a 7 fokozatú duplakuplungos váltó.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Mercedes-Benz T (Forrás: Autó-Motor)