időjárás 23°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Bemutatta az első villanyautóját az angol gyártó

Forrás: Autó-Motor
2022.05.11. 15:55
borítókép

Különleges videóval készült a márka a világpremierre.

Az új Range Rover Sport lesz a márka első villanyautója, de csak 2024-ben. Addig a 6 hengeres Ingenium-blokkok és a BMW V8-as biturbója választható.

Ahogy azt az utóbbi időben megszokhattuk, különleges mutatvánnyal készültek a világpremierre, a Range Rover Sport az izlandi Kárahnjúkar gát túlfolyóján 193 métert haladt felfelé, miközben percenként 750 tonna víz zúdult le körülötte – a sofőr a James Bond filmeken is dolgozó Jessica Hawkins volt.

A külsőért felelő Dominic Najafi formatervező szerint a hátrafelé lejtő tetővonal teszi sportossá a megjelenést, új elem, hogy egy folyamatos vonal választja el a fém- és üvegfelületeket a karosszérián, a hátsó lámpákat egy vízszintes csíkba rendezték, így könnyű megkülönböztetni a Sport változatot a patkó alakú hátsó lámpákkal rendelkező Range Rovertől. Az első fényszórók a márka eddigi legkeskenyebb darabjai, hátul lejjebb vitték a rendszámtáblát. Az utastérben körbeöleli a vezetőt és az első utast az autó, az üléspozíciót 20 mm-rel vitték lejjebb, a 13,1 colos képátlójú központi érintőképernyő laposabb szögben áll a Range Roverhez képest.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Képernyőfelvétel (Forrás: Youtube.com/Land Rover)