időjárás 4°C Zalán 2023. március 30.
logo

Világrekord-méretű MX-5 találkozót rendeztek Olaszországban

Forrás: Autó-Motor
2022.09.21. 09:04
borítókép

A Modena Circuit versenypályán 707 autóval jelentek meg a rajongók.

A Modena Circuit versenypályán 707 autóval jelentek meg a Mazda MX-5-ös típus rajongói, akik az NC és ND modellek főkonstruktőrével is találkozhattak – olvasható az Autó-Motor cikkében.

Szeptember 18-án a Modena Circuit versenypályán gyűltek össze a Mazda MX-5-ös eddigi 4 generációjának rajongói, szám szerint 707 autó jelent meg a találkozón

 – a pontos számot a Guinness Világrekordok jelenlévő munkatársa hitelesítette, és az bekerül a rekordgyűjteménybe –, ezzel túllépték a 2013-as Holland számot, amikor 683 MX-5-ös jelent meg.

Itt debütált a Gorgona Cars műhely NM Concept átalakítása. Ez egy monoposto karosszériás NA, amely az aktuális ND 2,0 literes motorját (184 LE/205 Nm), váltóját és hátsó tengelyét kapja.

A vezetési élmény javítása érdekében 830 kg-ra csökkentik a saját tömeget, a csavarodási merevséget megduplázzák (megemelik a küszöbmagasságot, a padlóhoz hegesztett erősítések, stb.),

 szereléssel állítható rugóstagok és nagyobb teljesítményű féket szerelnek be – ha a megrendelő adja a kiindulási alapot jelentő autót, akkor 70 000 euróért.

A találkozón jelen volt Nobuhiro Yamamoto, az NC és ND generációk főkonstruktőre, de a típus rajongójának számító Elisa Artiolival is beszélgethettek a Mazda MX-5 tulajdonosok.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Képernyőfelvétel (Forrás: YouTube/ Mazda Europe)