időjárás 15°C Irén , Írisz 2023. március 25.
logo

Villanyautóként élhet második életet az eredeti Twingo

Forrás: Autó-Motor
2022.11.07. 18:47
borítókép

A Lormauto nevű startup célja, hogy villanyautóvá átépített használt Twingókkal valósítson meg autókölcsönző szolgáltatást.

A Lormauto nevű francia startup nem újonnan gyártott villanyautókat akar bérbe adni az ügyfeleknek, hanem első generációs Renault Twingo-kat építene át erre a célra. Néhány prototípus már készen van, de még dolgoznak a végleges változaton, amelynél tartósabb anyagokat raknak az utastérbe, a nagyobb tömeg miatt megerősített felfüggesztést építenek be, a benzinmotor helyére 51 lóerős villanymotort szerelnek, a 16 kWh kapacitású akkumulátor 120 km-es hatótávolságot biztosít a WLTP városi ciklusán.

Azért végeznek ekkora mértékű átépítést, mert így jogilag újautónak számít a gép, így ahhoz állami támogatást kapnak – anélkül havi 200, azzal havi 100 euróért tudják bérbe adni az autót.

Nem perc, hanem napi vagy hosszabb távú bérleten gondolkoznak, és úgy számolnak, hogy több százezer-kilométernyi használatra lesznek képesek az átépített Twingo-k - olvasható az Autó-Motor cikkében.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érehető el.

Borítókép forrása: AUTÓ-MOTOR