időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Tavaszig várnak a bemutatóra

Munkatársunktól
Forrás: Autó-Motor
2022.12.05. 14:31
borítókép

Megmutatta a felfrissített külsővel és ami talán fontosabb, belsővel rendelkező ID.3-as villanyautó rajzait a Volkswagen.

Eddig több mint félmillió MEB-alapú villanyautót gyártott a Volkswagen, jövőre pedig jelentősen kibővítik a gyártókapacitást, hiszen a jelenlegi 2 gyár – Drezda és Zwickau – mellett Wolfsburgban is elkezdik az MEB-alapú autók gyártását. Azonban hiába a gyártókapacitás, a chiphiány miatt a Volkswagen úgy számol, hogy aki most rendel magának autót, az leghamarabb 2023 utolsó negyedévében ül majd bele – ennek megfelelően nem is sieti el a felfrissített ID.3-as bemutatóját.

Most közreadták az első rajzokat az új külsőről és belsőről, de konkrét autót mutató fényképek és videók csak 2023 tavaszán lesznek. 

Legfontosabb újdonságként a jobb minőségérzetet jelölik meg, a rajzok alapján a kormány mögötti kijelző több információ megjelenítésére alkalmas, a központi érintőképernyő átlóját 12 colra növelik, és változik a műszerfal burkolatának anyaga/megjelenése is. Frissítették az autó szoftverét is, a gyorsabb működés mellett könnyebben használható töltőállomás-keresés és navigáció funkció is lesz a fedélzeten. 

A felfrissített VW ID.3-asról konkrét számok még nincsenek, de a sajtóközlemény kisbetűs részében az olvasható, hogy a konfigurátorban látható – régi – modellhez képest 2% körüli eltérés lesz majd hatótávolság tekintetében.

Az eredeti cikk Már kész a frissített ID.3, de tavaszig várnak a bemutatójával – egy év várakozási idő van a típusra címmel olvasható az Autó- Motor oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Autó-Motor)