időjárás 17°C Medárd 2023. június 8.
logo

Trabanton szállni élvezet, a Mikulás is így tett!

Forrás: Autó-Motor
2022.12.10. 23:41
borítókép

Székesfehérvári Trabant-kedvelők különlegesen feldíszített autókkal vittek ajándékokat a rászoruló gyermekeknek.

 

Minden egyes Trabanttal, amit megment az ember, több marad az utókornak, állítja Ulrich Tamás, aki ennek fényében barátaival együtt, évekkel ezelőtt megalapította a Trabant-kedvelők barátainak a közösségét. Idővel elkezdtek gondolkodni azon, hogyan lehetne még jobban összefogni a társaságot. Vid Péterrel, Lajos Róberttel és a többi hasonszőrűvel fogtak össze, és mivel Székesfehérváron még nem volt sem Trabant-klub, sem csoport, ezért amatőr klubot szerveztek. Az utóbbi években Pátkán rendszeresen találkoztak velük, ahol kedves színfoltjai lettek a település rendezvényeinek - olvasható az Autó-Motor cikkében.

A csapat kedden annak is bizonyságát adta, hogy nem áll távol tőlük a szociális érzékenység sem. Nagy Zoltán elmondta: nem kevesebb, mint 63 mikuláscsomagot és külön ajándékokat állítottak össze.

 

– Hatalmas köszönet az összegyűlt támogatásért, amiből meg tudtunk venni a csomagokat és még két porszívót is az intézmények számára. Ezen felül egyik társunk vásárolt még egy mikrohullámú sütőt is, egy másik trabantos pedig öt bevásárlókocsit töltött meg az anyaotthon számára

mondta Zoltán.

Egy közösség, amely a hagyományőrzés mellett fontosnak tartja a szociális érzékenységet is
Fotós: Fehér Gábor / FMH

A trabantosok egyike, Máté Mikulásnak öltözött és társaival közel száz gyermeket látogatott meg december 6-án, kedden a megyeszékhelyen. Meglepték és reményeik szerint boldoggá tették ajándékcsomagjaikkal a gyerekek napját, a sok Trabant kivilágítva csalt mosolyt a középkorú, vagy annál is idősebb fehérváriak arcára.

A trabantosok a sóstói stadion parkolójában találkoztak ma délután, aztán a Szent Kristóf Ház, majd a székesfehérvári anyaotthon gyermekeivel találkoztak, szaloncukrot osztottak az Alba Plaza közelében lévő murvás parkolóban, majd azt követően indultak el a Befogadlak Baptista Gyermekotthon felé, ahol a mikulásünnep alkalmából megköszöntötték a nehéz helyzetben nevelkedő fiatalokat és átadták jószívvel gyűjtött ajándékaikat.

Ilyenkor azok is segítenek, akik máskor sosem gondolták volna, hogy lesznek majd Mikulások
Fotós: Fehér Gábor / FMH

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Fotók forrása: FEOL