időjárás 4°C Zalán 2023. március 30.
logo

Többszörösen is megtérülhet: ebbe fektessünk lakáseladáskor!

Forrás: Lakáskultúra
2020.08.17. 21:41
borítókép

Attól, hogy első pillantásra szépnek és tisztának tűnik a lakás, a hibái nem maradnak elkendőzve.

Tiszta, rendezett és szép – bár mindezek fontosak ahhoz, hogy az ingatlanunk a legjobb arcát mutathassa, a sikeres és gyors lakáseladáshoz ennél többre van szükség. A Renna Home szakértői elárulják a home staging egyik legfontosabb tételét.

Ahhoz, hogy a lakásunk valóban jó áron és gyorsan keljen el, a legszebb formáját kell, hogy mutassa a vevőknek. A Lakáskultúra sorozatának eddigi részeiben szó volt már pakolásról, személytelenítésről, rendrakásról és takarításról – mindegyik nagyon fontos alkotórésze a sikeres értékesítésnek. Nem szabad azonban megfeledkeznünk a home staging alapelvéről: a lakásnak minden szempontból tökéletesnek kell lennie.

Nem csaphatjuk be a vevőt: attól, hogy első pillantásra szépnek és tisztának tűnik a lakás, a hibái nem maradhatnak elkendőzve. Példaként: hiába teszünk egy mutatós szőnyeget a padlóra, ha alatta hibás a parketta.

Alaptétel tehát, hogy mindennek hibátlannak kell lennie és tökéletesen kell működnie, hogy valóban értéket ajánlhassunk. A befektetett pénz akár többszörösen is megtérülhet!

Más szemmel

Nézzünk körbe a lakásban, ám ezúttal próbáljuk meg külső szemmel nézni azt. Milyen hiányosságai vannak? Mi nem működik tökéletesen? Mi az, amit régóta halogattunk, de az évek alatt megtanultunk vele együtt élni, ám egy idegen azonnal kiszúrná?

Ilyen lehet például a csöpögő csap, a nehezen lefolyó mosogató, az eltörött parkettaszegő léc, a foltos, esetleg a hőtől sérült konyhabútor. A legtöbb esetben szükség van egy tisztasági festésre is, hiszen a koszos falak nem keltenek jó benyomást, és ez a legkisebb költséggel járó munka, ami a legtöbbet dob a látványon, friss és új érzetet ad.

Nagy előny lehet

A cél, hogy bizalmat keltsünk a vevőben: ha úgy látja, gondosan bántunk az otthonunkkal, akkor tudni fogja, hogy nem zsákbamacskát vesz. Ha minden működik, minden a helyén van és hibátlan, nincs olyan, amibe bele tudna kötni, nincs olyan, amire hivatkozni tudna, hogy erre később költenie kell, nem fog alkudozni. A mai piacon, ahol óriási a túlkínálat, ez hatalmas előny lehet!

Statisztikák igazolják, hogy a vevők nem akarnak problémát vásárolni maguknak, döntő többségben jó vagy kiváló állapotú ingatlanokat keresnek. Mindezért hajlandók többet fizetni, mert a vágyuk az, hogy azonnal költözhessenek. Ha a jól működő, funkcionálisan és esztétikailag is rendben lévő lakásunkkal teljesíteni tudjuk ezt a vágyat, egyértelműen a mi ingatlanunk lesz a nyerő a piaci versenyben.

Ha úgy érezzük, segítségre lenne szükségünk, hogy a mi lakásunk is a legjobb arcát mutassa, keressünk fel egy home staging szakembert, aki segít meghatározni a teendőket a sikeres értékesítés érdekében.