időjárás 12°C Petra 2022. október 2.
logo

Milyen mosógépet szeretnek a magyar emberek?

Forrás: Lakáskultúra
2020.11.06. 09:45
borítókép

Döntsön eszerint, és imádni fogja a mosógépét!

Egy óriási döntést kell meghozni, ha mosógépet választ, hiszen ezek a gépek sokáig fogják szolgálni a családunkat. Ezért vizsgáljuk meg először, hogy milyen mosógépeket választanak a magyar családok – írja a Lakáskultura.hu.

2020-ra már a legtöbben az elöltöltős mosógépeket részesítik előnyben.

De beszéljünk pontos adatokról. Az onlinemarkaboltok.hu adatait használtam fel a statisztikához, mert ők jelenleg a legnagyobb háztartásigép-webáruház címet viselik. Döbbenet, de képzeljék, hogy az összes mosógépeladásnak csak a 6 százaléka felültöltős mosógép. Ez egyértelműen bizonyítja, hogy az elöltöltős mosógép-kialakítás a kedvezőbb. Sok mosógépgyártó már nem is készít felültöltős mosógépet.

Tudatos vásárlói döntés a márkaválasztás

Az Online Márkaboltokban több márkájú mosógépet is vásárolhat. A legtöbbet eladott három márka a Bosch, a Whirlpool és Gorenje.

Inkább kicsit nagyobb kapacitású mosógépet válasszunk
Fotó: PEXELS

A legnépszerűbb választás a Bosch mosógép. A Bosch mosógépek hosszú távon nagyon jó befektetések, és mivel az Online Márkaboltok vásárlói nemcsak az ár alapján döntenek, hanem tudatosak, a magas színvonalat képviselő Bosch mosógépeket választják.

A második legnépszerűbb a Whirlpool mosógép. Itt is vannak prémiumtudású készülékek, de a hétköznapibb pénztárcával bírók is találnak megfelelő és jó minőségű készüléket.

A Gorenje mosógépei azért szorultak a harmadik helyre, mert kicsit kisebb a kínálata, mint a fenti két márkának, azonban itt is talál csodás kinézetű és magas tudású mosógépeket az, aki akár nagy vagy kisebb családnak keres.

Milyen kapacitású mosógépet válasszon?

Inkább kicsit nagyobb kapacitású mosógépet válasszunk, mert a legtöbb mosógép súlyautomatikával készül, ami azt jelenti, hogy a gép beállítja az ideális mosást a behelyezett ruhamennyiséghez. Tehát csak annyi vizet és áramot használ, amennyire szükség van. A tapasztalatok szerint a kis családok, 6-7 kg-os mosógépeket, de a három főnél nagyobb családok már a 8-9 kg-os mosógépeket választják.

Gyorsan száradó ruhák: fontos a vásárlóknak

Aki sokat mos, az tudja, milyen nagy helyet vesz el az otthonunkból a teregetőállvány. A centrifuga fordulatszámának növekedésével csökken a tiszta ruhában maradandó víz, így hamarabb megszárad a ruha.

Régebbi mosógépeknél – a 800-as fordulat révén – a ruhák nedvességtartalmának 70 százaléka maradt a textilekben, így sok víznek kellett elpárologni belőlük.

A legtöbben az 1200–1400 fordulatos centrifugát kedvelik, mert változtatható a fordulatszám és elég erős.

Azok, akik szárítógéppel rendelkeznek, az 1500–1600-as mosógépeket kedvelik, hiszen ekkor a bennmaradó nedvesség csak 42 százalék és a szárítógépnek kevesebb dolga van. A szárítógép kevesebb idejű működésén pedig energiát takarítanak meg.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!