időjárás 9°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Ennyibe kerül az orosz-ukrán háború a világgazdaságnak + videó

Mosdószekrény: nem csupán praktikus tárolóbútor

Forrás: Lakáskultúra
2020.11.10. 18:29
borítókép

Egy különleges darab karakteresebbé varázsolja a fürdőszobát amellett, hogy megkönnyíti a mindennapokat.

A mosdószekrény nem csupán egy praktikus tárolóbútor, amelyben kézre esően elhelyezhetjük a tisztálkodási és piperekellékeket: egy különleges darab karakteresebbé varázsolja a fürdőszobát – írja a Lakáskultúra.

Elegáns modern

A négyzetes formák játéka finoman oldja a filigrán fekete fémkeret szigorúságát ennél a modern darabnál. A mosdó aszimmetrikus elhelyezése és a nyitott felületek jóvoltából elegendő hely marad a tisztálkodási eszközök és a kéztörlő tárolására.

Egy jól kiválaszott mosdószekrény, optimális helykihasználás mellett, a fürdőszoba dísze lehet
Fotó: PEXELS

Praktikusan

Újszerű hatást kelt ez a láb nélküli, alacsony mosdószekrény. Nagy lerakófelülettel rendelkezik, de mivel nem kényelmes hajolgatni, a piperecikkeket a tükrös faliszekrény rejti. A mosdó sem hétköznapi – henger formája biztosítja a megfelelő magasságot.

Játékos és színes

A retró stílusú fürdőbe remekül illik ez az egyszerű fémvázas modell. Kizárólag nyitott elemekből áll, így tárolásra csak korlátozottan alkalmas, hiszen ha zsúfolt, rendetlennek tűnik a tér. A kéztörlőt viszont a fogantyúra emlékeztető elemre tudjuk hajtani.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Ha kicsi a fürdőszoba: 5 optikai trükk, amellyel nagyobbnak tűnik

A fürdőszoba általában a lakás legkisebb helyisége. Ügyes színválasztással, megvilágítással és berendezési ötletekkel optikailag sokat javíthatunk a térérzeten, még akkor is, ha elsőre úgy tűnne, hogy kicsi a helyiség.

1. Vezessük a fényt tükörrel!

Az egyik leghatékonyabb módja a tér optikai növelésének a tükrök használata. Egy apró fürdőben valóban aranyat érhet egy túlméretezett darab: nemcsak tágítja a teret, de a fényt is visszaveri, ami által világosabbá válik a helyiség.

2. Kis méretű szaniterek, lebegő bútorok

Ha kicsi a felhasználható területünk, érdemes kisebb méretű dolgokkal berendezni. Erre a célra már rengeteg típusú szaniter közül válogathatunk: hosszított, de keskeny mosdók oldalt elhelyezett, vagy falra szerelhető csapteleppel, falra szerelt vécékagylók és mindenek előtt lebegő, avagy falra szerelt bútorok. A lebegő bútorok különösen légiesek, elegánsak, nem nyomják össze a teret.

3. Figyeljünk a világításra!

A sötét fürdőszobánál kevés nyomasztóbb dolog lehet egy lakásban. Használjunk minél több fényforrást! Egyrészt derűsebb és tágasabb lesz tőlük a tér, másrészt praktikus okokból sem elhanyagolható a jobb megvilágítás.

4. Stílusos és könnyed dekorációs fürdőszobaelemek

Már egy izgalmas mintájú és színű fürdőszobai szőnyeggel, avagy más kisebb dekorációkkal feldobhatjuk a fürdőszobát. Egy dologra figyeljünk: ne halmozzuk túl a kiegészítőket, hiszen a kis hely hamar túlzsúfolttá válhat tőlük. Minél több apró tárgy van a mosdókagylón, annál nagyon az esélye, hogy a rendetlenség eluralkodik a helyiségben.