időjárás 3°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Mini Eiffel-torony áll Phyllis McGuire otthonában

Forrás: Lakáskultúra
2021.01.20. 10:54
borítókép

A McGuire Sisters lánycsapat egykori énekesnője haláláig élt a Las Vegasban található villában.

Phyllis McGuire egyike (és talán a legnépszerűbbike) volt az 50-60-as években népszerű McGuire Sisters háromtagú lányformációjának. Az énekesnő túlélte testvéreit, Dorothy-t és Rubyt: december 29-én hunyt el Las Vegas-i otthonában, 89 évesen – írja a lakáskultúra.hu cikke.

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

Phyllis McGuire: az 50-es, 60-as évek Amerikájának kedvence

Az Ohióban született és felnőtt lányok eleinte esküvőkön és temetéseken énekeltek a helyi templomban, ahol az édesanyjuk lelkész volt. A nagy áttörést 1952-ben érték el, amikor megnyerték az Arthur Godfrey Talent Scouts televíziós tehetségkutatót. Szinte egyik napról a másikra váltak szenzációvá, az ötvenes-hatvanas évek valamennyi népszerű műsorában felléptek.

A McGuire Sisters 1968-ban lépett utoljára színpadra az Ed Sullivan Showban. Phyllis ezután szólókarrierbe kezdett és tovább élte fényűző életét Las Vegas-i kastélyában, amelyet Gianca „utódja”, Edward “Tiger Mike” Davis épített neki. Az évek alatt jelentős értékű vagyont gyűjtött össze olajbefektetései (és gazdag barátai) révén, amelyet műtárgyakba, régiségekbe, ékszerekbe és értékes, antik bútorokba is invesztált. Ennek a különleges gyűjteményének egy része látható Las Vegas-i otthonában is.

Diszkó az alagsorban

A nagyjából 2500 négyzetméteres villa az elegáns Rancho Circle negyedében található. Az épület közepén az Eiffel-torony egyik kicsinyített, 13 méter magas másolata emelkedik. A házat golyóálló ablakok védik, alagsorában egy diszkó található, valamint gombnyomásra emelkedő és lecsukódó redőnyökkel szerelték fel. A körülbelül 8 ezer négyzetméteres birtokhoz tartozik egy külön vendégház is, a kertben pedig két medence és teniszpálya teszi még kellemesebbé a kinti időtöltést.

A hatvanas években számtalan híresség megfordult Phyllis McGuire otthonában, amely akár több száz vendég fogadására is alkalmas volt.

A teljes cikk, amelyben képeket is talál a nem mindennapi otthonról, a Lakáskultúra oldalán érhető el.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy az egyszerű, letisztult, funkcionális dizájn térhódításával előtérbe került a felesleges tárgyaktól mentes otthon. Jó megoldást kínál a népszerű japán rendrakási tanácsadó, Marie Kondo nevével fémjelzett módszer: Négy egyszerű lépés a rendezettebb otthonért.