időjárás 6°C Miklós 2022. december 6.
logo

Egy saját kezűleg átalakított otthon a Budai Vár alatt

Forrás: Lakáskultúra
2021.03.24. 12:01
borítókép

Néhány egyszerű technikával, például a csempe vagy a bútorok festésével is új külsőt adhatunk otthonunknak.

Andrea és férje azonnal beleszerettek a Budai Vár alatt található, jó állapotú lakásba.

– A korábbi tulajdonosa teljes körűen felújította, így úgy döntöttünk, csak a stílusát formáljuk át a saját ízlésünk szerint – kezdi a lakás történetét Andrea, aki férjével közösen vágott bele a munkába. Mindezt a lehető legkevesebb anyagi ráfordítással szerették volna kivitelezni, ezért a saját kezűleg valósították meg elképzeléseiket.

– Az ötlet ehhez onnan jött, hogy néhány éve részt vettünk a HelloWood egyik tanfolyamán, ahol megtanultuk az alapvető szerszámkezelést – árulja el Andrea.

Fotó: Hámori Zsófia, Strommer Dávid / LAKASKULTURA.HU

Az előszobában és a konyhában a barna fabútorokat pasztelles világoskék színűre festették át, mely így sokkal modernebb, vidámabb külsőt kapott. A járólapok kiváló minőségűek voltak, így ezeket sem kellett lecserélni, elég volt egyszerűen lefesteni a csempét.

A nappaliban a modern bútorok mellett tökéletesen megfér egy régies festmény is, különleges bájt kölcsönözve az enteriőrnek.

Fotó: Hámori Zsófia, Strommer Dávid / LAKASKULTURA.HU

A terasz nagyon fontos része a fiatal pár életének, az itt lévő kültéri bútorokat pedig együtt készítették el: ide került a saját kezűleg barkácsolt pad és egy ugyanígy készített asztalka is. A végeredményt virágokkal, párnákkal és szőnyeggel tették még hangulatosabbá.

A fürdőszobai csempe és járólap törtfehér színt kapott. Egyedül ebbe a helyiségbe kellett új bútorokat venni: – Itt a szekrényt és a tükröt is lecseréltük, ez volt a legnagyobb beruházás.

Fotó: Hámori Zsófia, Strommer Dávid / LAKASKULTURA.HU

Nem kétség, hogy Andreáék imádnak hazaérkezni a Budai Vár alatti otthonukba.

– Fantasztikus érzés a saját kezünkkel valami esztétikusat és maradandót alkotni, ami a környezetünket szebbé varázsolja. A hétköznapokban sok örömöt ad és látványos a változás.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Hangulatos otthon 43 négyzetméteren

A következő lakásban a különféle stílusok, anyagok és színek találkozása teremt harmóniát. A tulajdonos a saját ízlésére és a megérzéseire hagyatkozott a berendezés során – a végeredmény pedig önmagáért beszél – olvasható a Lakáskultúra cikkében.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.