időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Így újítsuk fel a konyhánkat pár ezer forintból!

Forrás: Lakáskultúra
2021.03.16. 12:12
borítókép

Nagyobb felfordulás és pénzráfordítás nélkül is sokat változtathatunk a konyhánk megjelenésén.

A konyha már nem csupán a sütés-főzés színhelye: az amerikai típusú megoldások térnyerésével egyre nagyobb figyelmet kap otthonunk ezen része is, amelyet nem csupán sütésre és főzésre használjuk manapság a konyhánkat, hanem a családi élet egy része is itt zajlik. Nem is beszélve a járványhelyzetben megváltozott tendenciákról, amikor – amennyiben a konyha megoldásai lehetővé teszik, például egy pult formájában – az otthon kialakított tanuló- vagy dolgozósarok is itt kap helyet.

Ha meguntuk a konyhánk jelenlegi állapotát, stílusosabbá, esetleg praktikusabbá is tennénk, ám mindehhez nem szeretnénk teljes mértékben felforgatni egy átalakítás miatt, akkor a következő tippek segíthetnek abban, hogy merőben új külsőt kapjon ez a helyiség.

Kis konyha, nagy ötletek

Főként az apró alapterületeken jöhet jól ez az egyszerű, ám mégis látványos trükk. Ha a nagy serpenyőink már nem férnek el a szekrényben, akkor ideje, hogy azon kívül kapjanak helyet – például egy falra szerelhető sínen vagy a magasba lógatva, ahol a konyhánk ékeivé is válhatnak.

A konyha már nem csupán a sütés-főzés színhelye
Fotó: Pixabay

Szekrényfestés a konyhában

Ha konyhaszekrény cseréjére most nincs alkalmunk (és költségkeretünk), akkor ragadjunk ecsetet! Mielőtt belevágunk a festésbe, mérlegeljük, hogy a projektre bizony több hétvégénk is elmehet, kezdve az előkészítéstől (a szekrények letisztítása, csiszolása, alapozása), majd pedig a száradás ideje. Ám megéri: a változás egészen szembetűnő lesz.

Matrica vagy öntapadós tapéta

Túl macerásnak tartjuk a konyhaszekrény festését? Esetleg bérelt lakásban élünk, ahol a tulajdonos nem feltétlen örülne egy ekkora változásnak? A festéshez hasonlóan szembetűnő változást eredményezhet, ha vinyl fóliával vagy lehúzható, öntapadós tapétával borítjuk be a konyhabútort. Ha pedig meguntuk (vagy elköltözünk), egyetlen mozdulattal meg is szabadíthatjuk tőlük.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

A borítókép illusztráció

Így tervezzük meg álmaink kertjét néhány lépésben

Használjuk ki a tavasz első napjait és tervezzük meg, hogyan látunk neki álmaink kertjének kialakításához.

A kertépítésnek nemcsak a végeredménye látványos, hanem bizony mentálisan is jót tesz: kutatások igazolják, hogy a kertben töltött idő és a növényekkel való foglalkozás csökkenti a stresszt. Mielőtt belevetnénk magunkat a kertészkedéssel járó örömökbe, tervezzük meg a lépéseket, így nem lesz akkora kihívás megvalósítani álmaink kertjét.

Tovább...