időjárás 12°C Diána, Rikarda 2021. September 18.
logo

Kiállítással ünnepli 50. születésnapját a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete

Forrás: Lakáskultúra
2021.09.10. 12:42

Szeptember 10-12-ig gyönyörű kaktusz kiállítással készülnek az ELTE Füvészkertben.

A Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete idén ünnepeli megalakulásának és működésének fél évszázados fennállását. Az egyesület 1971 áprilisában jött létre azzal a céllal, hogy összefogja, szervezett keretek közé terelje a hazai kaktuszgyűjtőket, kertészeket és növénykedvelőket. Ez annyira jól sikerült, hogy egyesület a mai napig is tevékenyen működik.

Szeptember 10-től 12-ig tartó jubileumi kiállításuk az elmúlt 50 év megemlékezése köré szerveződik. Ennek keretein belül bemutatják a legidősebb gyűjteményeket, kaktuszritkaságokat és pozsgás növényeket.

A MOKE az ünnepi alkalomra egy saját könyvet is megjelentetett, melyben nem csak a kaktusz játszik főszerepet, hanem az egyesület történetéről és a hazai gyűjtőkről is lehet olvasni.

A kép illusztráció Fotó: Pexels

Természetesen a kiállítás legizgalmasabb eseménye sem marad el, idén is megtartják a szépségversenyt, ahol az I., II. és III. díjak, valamint az Anisits-vándorserleg kerül kiosztásra a zsűri bírálása után.

A nézelődés mellett lehetőség lesz szakmai előadások látogatására, növények vásárlására, de a gyermekekről sem feledkeznek meg, változatos kézműves programmal várják őket.

Időpont: 2021. szeptember 10-12-ig.

Nyitva tartás: 9-17 óráig.

Helyszín: 1083 Budapest, Illés utca 25.a

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Pexels