Tárolási praktikák a konyhába: így lesz stílusos és praktikus

Minél apróbb méretű a konyha, annál ügyesebben kell megoldanunk a tárolást.

null

Ennek kialakítását igazítsuk a saját főzési szokásainkhoz és a család méretéhez – írja a Lakáskultúra.hu.

Nyitott vagy zárt tárolás?

Mostanában divat a nyitott felső polcsor, ami látványos, de munkaigényes, hiszen folyton harcolni kell a por ellen, és mindig katonás rendet kell rajta tartani. Legalább egy-két zárt elemet mindenképpen tervezzünk be, ahol a poharakat tároljuk.

Fotó: Pixabay

Kényelmes és kézreálló kialakítás

Ha nem kész bútort veszünk, és bőven van hely, érdemes a szabványnál mélyebb, akár 80 cm-es alsó szekrényt gyártatni, mert így a pulton több eszközt helyezhetünk el, és nagyobb munkafelületen dolgozhatunk. Ebben az esetben a felső szekrények vagy a polcok is lehetnek mélyebbek.

Az alsó szekrénysort lehetőleg különböző magasságú fiókos elemekből állítsuk össze, hiszen ez sokkal előnyösebb, mint a nyílóajtós, polcos változat, amelyben nehéz elérni a hátul lévő eszközöket. A lassítós vasalat – bár kicsit többe kerül – praktikus megoldás, mivel a mozgatásnál nem fog elcsúszni semmi. A fiókokhoz gyakran ajánlanak a gyártók belső rendszerezőket, amelyek megkönnyítik a tárolást.

Többfunkciós elem: a konyhasziget

A konyhaszigetben is sok minden elfér, ennek mélysége jellemzően 80-90 cm, tehát mindkét oldalról nyílhatnak ajtók és fiókok. Az étkező felőli oldalon lévő tárolókban célszerű elhelyezni az étkészletet, tálalóedényeket.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.