Ennek kialakítását igazítsuk a saját főzési szokásainkhoz és a család méretéhez – írja a Lakáskultúra.hu.
Nyitott vagy zárt tárolás?
Mostanában divat a nyitott felső polcsor, ami látványos, de munkaigényes, hiszen folyton harcolni kell a por ellen, és mindig katonás rendet kell rajta tartani. Legalább egy-két zárt elemet mindenképpen tervezzünk be, ahol a poharakat tároljuk.
Kényelmes és kézreálló kialakítás
Ha nem kész bútort veszünk, és bőven van hely, érdemes a szabványnál mélyebb, akár 80 cm-es alsó szekrényt gyártatni, mert így a pulton több eszközt helyezhetünk el, és nagyobb munkafelületen dolgozhatunk. Ebben az esetben a felső szekrények vagy a polcok is lehetnek mélyebbek.
Az alsó szekrénysort lehetőleg különböző magasságú fiókos elemekből állítsuk össze, hiszen ez sokkal előnyösebb, mint a nyílóajtós, polcos változat, amelyben nehéz elérni a hátul lévő eszközöket. A lassítós vasalat – bár kicsit többe kerül – praktikus megoldás, mivel a mozgatásnál nem fog elcsúszni semmi. A fiókokhoz gyakran ajánlanak a gyártók belső rendszerezőket, amelyek megkönnyítik a tárolást.
Többfunkciós elem: a konyhasziget
A konyhaszigetben is sok minden elfér, ennek mélysége jellemzően 80-90 cm, tehát mindkét oldalról nyílhatnak ajtók és fiókok. Az étkező felőli oldalon lévő tárolókban célszerű elhelyezni az étkészletet, tálalóedényeket.
A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!