időjárás 6°C Melinda, Vivien 2021. December 2.
logo

Egy szemet gyönyörködtetően változatos őszi virág

Forrás: Lakáskultúra
2021.10.21. 17:42

A hónap csokra 4 különböző virágból készült. Októberben ezeket ismerhetjük meg egy kicsit jobban. Az első a krizantém, az ősz utolsó virága.

A hónap csokrának egyik főszereplője, a szuper tartós krizantém  (Chrysanthemum) mutatkozik be. Október hónap csokrát a múlt héten mutattuk be, Filep Kata virág stylist hazai és trópusi növények kombinációjából kötötte.

A krizantém szemet gyönyörködtetően változatos virágzattal rendelkező fajta. Pompon, gömb, félgömb, sugár, ernyő, japán, margaréta típusú és számos egyéb formát is ölt. Az őszirózsafélék családjába tartozik és több mint 5000 változata ismert.

Kínában ősidők óta az erőt megőrző és hosszú életet adó gyógynövényként tartják számon és teaként is fogyasztják. Szirmai ehetőek és enyhén fanyar, pikánsan kesernyés ízükkel kiváló salátaízesítők – olvasható a Lakáskultúra cikkében.

A krizantém az ősz utolsó virága

Tartós vágott virágként is – akár 2-3 hétig is frissen tarthatjuk, így bátran válasszuk az őszi vázák díszének.

Fotó: Balogh Kata / LAKASKULTURA.HU

A képen látható különleges fajtájú tűszirmú, pókvirágú krizantém érzékenyebb fajta, melynek virágait gyakran egyenként laza hálóba csomagolják, hogy az ne sérüljön a szállítás során.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.