időjárás 5°C Miklós 2022. december 6.
logo

A magyar kriminalisztika egyik legrejtélyesebb leszámolását oldotta meg a rendőrség

Itt élt a korszakos magyar zseni: eladó Rubik Ernő budapesti álomvillája

Forrás: Lakáskultúra
2021.10.01. 10:38
borítókép

A budai hegyek közt, a II. kerületben egy ősfás kertben bújik meg ez a modern jegyeket mutató csodás épület, mely sok éven át Rubik Ernő álomvillája volt – írja a Lakáskultúra.

Rubik Ernő álomvillája eladó lett a II. kerületben – sajtóinformációk szerint legalábbis a bűvös kocka feltalálója élt hosszú éveken keresztül ebben az impozáns épületben, melyet most az ingatlan.com oldalon  eladásra hirdetnek. A hirdetéshez mellékelt fotókon keresztül pedig most bepillantást nyerhetünk a 77 éves,  Kossuth-díjas magyar szobrász, építész, formatervező, belsőépítész, játéktervező, feltaláló, egyetemi tanár egykori otthonába.

Béke szigete a II. kerületben

A hirdetés szerint a csodálatos kerttel körbevett 3 szintes épület nagyon csendes utcában található; 2001-ben épült, de 2019-ben teljes körűen átalakították és felújították. “Az ingatlan lendületes eleganciát tükröz, hatalmas tereivel és egyedi megoldásaival platina (értsd: luxusminőségű) állapotban van” – áll a szövegben.

Nagyvonalú, világos, nemesen egyszerű

Az amerikai konyhás nappali 139 négyzetméter; ebben a helyiségben beépített kandalló emeli a komfort érzetet. A három lakószinten 6 hálószoba és 5 fürdőszoba biztosítja a lakók kényelmét.

A villa földszintjén, magasföldszintjén és emeletén egyedi szerkezetű, hőszigetelt üvegezésű nyílászárók kerültek beépítésre. A padlóburkolatok helyiségenként változóak, de a földszinten szinte csak fehér márványt látni végestelen végig.

A teljes kikapcsolódáshoz medence és wellness

Az épületen belül egy 10 méteres fűthető medence található, ehhez kapcsolódik a pince szinten kialakított wellness részleg, melyet szauna és edzőterem tesz teljessé.

A földszinten 72 négyzetméteres garázs található, 3 autóval lehet parkolni benne, és a garázs előtt a zárt udvarban is van lehetőség a parkolásra. A bent élők biztonságáról Smarthome és kamera rendszer gondoskodik. Az épülethez hatalmas, közel 5000 négyzetméteres, részben ősfás park tartozik. A belső kertrész szépen karbantartott. A telek egyik sarkán faszerkezetű téli kertet építettek.

A villáról készült képek ITT tekinthetők meg. Borítókép: ingatlan.com