időjárás 12°C Előd 2021. October 22.
logo

Nem érdemes a szakembert megspórolni

Forrás: Lakáskultúra
2021.10.13. 12:46

Nem kell azonnal szakember segítségét kérni, ha valami javításra szorul a házban, de ha nem akar duplán dolgozni, kerülje el az alábbi tipikus hibákat!

„Úgy látom, egyenes…”

A pár perces polc-felszerelés akár egy órásra is nyúlhat, ha néhány nélkülözhetetlen lépés kihagyásával próbálunk időt nyerni. Az egyik ilyen a vízszintező léc használata. Ha akkor vesszük észre, hogy a polc nem egyenes, amikor az már a helyén van, elölről kell kezdeni az egész folyamatot egy polcleszereléssel és a fölösleges lyukak megszüntetésével megspékelve.

Fotó: PEXELS

„Jó lesz az olcsóbb ecset is!”

Egyszeri festéshez nem kell beszerezni a legdrágább pemzlit, ami kapható, de óvakodjunk a gazdaságos változatoktól is. Ezekben ugyanis kevesebb a sörte, amik ráadásul ki is hullhatnak, így a végeredmény körülbelül annyit ér majd, mint maga az ecset. A közép-árkategóriás festő pemzlik közül válasszunk! A szintetikus anyagú épp úgy megfelel a célnak, mint a valódi szőrből készült.

„Két tekercs épp elég!”

Ha mintás tapétával szeretnénk kitapétázni valamelyik helyiséget, mindig vegyük figyelembe, hogy a mintáknak illeszkedniük kell egymáshoz, viszont több mint valószínű, hogy nem pont úgy ismétlődnek, ahogy elvágjuk a papírt a fal magasságának megfelelően. Emiatt jóval többet kell belőle vásárolnunk, mint egy sima tapétából, hiszen sok felesleges papírral kell számolnunk.
A teljes cikket ITT olvashatja tovább.